All trains to and from Schiphol Airport cancelled for several hours


De NS heeft aangekondigd dat alle treinen van en naar de luchthaven Schiphol zijn geschrapt als gevolg van een niet nader gespecificeerde verstoring. De kwestie werd dinsdag omstreeks 17.20 uur voor het eerst aangekondigd en zou naar verwachting minstens tot 20.30 uur duren.

Er was geen vervangende busdienst beschikbaar, omdat te veel passagiers last hadden van de spitsproblemen, zegt een woordvoerder van de NS tegen het ANP. Het probleem was een storing in het communicatiesysteem tussen de spoorwegverkeersleiders en de machinisten.

“Wij onderzoeken de gevolgen voor de dienstregeling en werken aan het oplossen van de verstoring”, zegt de NS op haar website. Het bedrijf onderzoekt of een back-upsysteem of een alternatief systeem kan worden gebruikt terwijl het grootste probleem wordt gerepareerd.

De NS adviseerde haar reizigers om voor de meest actuele informatie de online reisplanner van het bedrijf te gebruiken. De planner, die beschikbaar is op de website en mobiele app van het bedrijf, is vanwege de verstoring bijgewerkt.

Er rijden verschillende treinlijnen via de luchthaven, waaronder routes van en naar Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Utrecht en tussen Den Haag en zowel Hoorn als Zwolle. Andere routes die mogelijk getroffen worden, zijn onder meer treinen naar Utrecht, Amersfoort en Lelystad, met haltes in Amsterdam Zuid, Bijlmer Arena, Almere Centraal, Hilversum en Breukelen.

De verstoring trof ook treinen op het traject tussen Den Haag Centraal en Leiden Centraal. Treinreizigers die tussen deze stations reizen, kunnen minder Intercity’s verwachten, waardoor de reistijd ongeveer 15 minuten bedraagt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *