Feyenoord lose in Madrid to Atletico

[ad_1]

Feyenoord verliest woensdag in het Wanda Metropolitano van Atletico Madrid in de UEFA Champions League. De ploeg van Arne Slot stond tweemaal voor, maar verloor uiteindelijk met 3-2.

Ramiz Zerrouki startte voor Feyenoord. De middenvelder, afgelopen zomer overgekomen van Twente, werd verkozen boven Yankuba Minteh, die het moest doen met een plekje op de bank. Ayase Ueda begon als spits bij Feyenoord toen Santiago Gimenez geschorst was.

Bij het eerste doelpunt van Feyenoord na zeven minuten zat een geluksfactor. Atletico-doelman Jan Oblak redde de inzet van Ueda, maar de bal raakte onbedoeld Mario Hermoso en belandde in het doel van Athletico.

Atletico maakte in de 13e minuut gelijk. Mats Wieffer haalde een pass van diep uit, maar zijn slide-tackle stuurde de bal rechtstreeks naar Alvaro Morata, die hem in de eerste paal plaatste. Het doelpunt werd aanvankelijk wegens buitenspel gegeven omdat een gespeelde Atletico buitenspel was voordat de eerste pass werd gespeeld. Toch werd het na controle van scheidsrechter Francois Letexier ongedaan gemaakt.

De Rotterdammers hernamen na 33 minuten spelen de leiding. Een geweldige voorzet van Calvin Stengs vond David Hancko, wiens eerste poging werd gered door Oblak voordat hij de rebound in het net sloeg.

Feyenoord maakte er een paar minuten later bijna drie van. Stengs creëerde opnieuw de kans door een harde pass naar aanvoerder Gernot Trauner in het strafschopgebied te spelen, maar zijn zijvoetige poging ging naast.

De ploeg van Diego Simeone maakte in de laatste seconden voor rust gelijk. Er werd een hoekschop uitgekopt voordat Samuel Lino terug in het strafschopgebied sloeg. Trauner blokkeerde de poging, maar niemand kon de bal wegwerken voordat Antoine Griezmann hem acrobatisch in het net gooide.

De regerend Eredivisie-kampioen begon de tweede helft zoals ze de eerste hadden geëindigd. Atletico kwam binnen vijf minuten na de aftrap op voorsprong. Nahuel Molina kruiste de bal in het strafschopgebied, waar Morata met uitgestrekt been aan het einde kwam om zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren.

De uitploeg bleef tot het laatste fluitsignaal aandringen op de gelijkmaker. Invaller Minteh kreeg in de 72e minuut een grote kans om de wedstrijd op gelijke hoogte te brengen, maar Oblak gebruikte zijn benen om het schot te stoppen.

Feyenoord heeft drie punten na het verslaan van Celtic in hun eerste groepswedstrijd. Atletico heeft nu vier punten. Het andere duel in deze poule wordt woensdagavond gespeeld tussen Lazio en Celtic.

De ploeg van Slot speelt zondag in de Eredivisie tegen PEC Zwolle. Atletico heeft een zware wedstrijd tegen Real Sociedad.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *