Wall Street boekt beste beursweek van 2023, Apple wel lager

[ad_1]

De verwachting dat de Federal Reserve de rente niet verder zal verhogen, werd verder ondersteund door een teleurstellend Amerikaans banencijfer. De werkgelegenheid in de Verenigde Staten groeide in oktober minder snel dan verwacht en ook veel minder sterk dan in september. De Fed kondigde eerder deze week een nieuwe rentepauze aan.

De Dow Jones-index eindigde 0,7 procent hoger op 34.061,32 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent naar 4.358,34 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 1,5 procent naar 13.478,29 punten. Dit betekent dat er deze week koerswinsten tot 6,6 procent zijn behaald op de drie belangrijkste indicatoren.

Appel

Apple verloor 0,5 procent. Het techconcern zag de afgelopen periode voor het vierde kwartaal op rij zijn omzet dalen door fors lagere verkopen van Macs en iPads omdat consumenten door de hoge inflatie minder uitgeven. De verkoop van iPhones steeg wel licht ten opzichte van een jaar eerder. Apple gaf ook een voorzichtige voorspelling voor de belangrijke feestdagen.

Booking Holdings klom 0,7 procent. Het bedrijf achter de van oorsprong Nederlandse hotelboekingssite Booking.com boekte in het derde kwartaal een recordwinst, vooral dankzij de sterke vraag naar reizen en hotelovernachtingen. De belangrijke vakantiemaanden juli en augustus vielen de afgelopen periode.

burger King

Restaurant Brands International daalde bijna 2 procent. Het moederbedrijf van fastfoodketen Burger King boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht, maar de omzet viel tegen. Entertainment- en mediagroep Paramount Global steeg ruim 15 procent dankzij sterke resultaten.

De euro was 1,0729 dollar waard, tegen 1,0738 dollar bij sluiting van de Europese beurs. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,8 procent minder, op $80,95. Brentolie werd 1,9 procent goedkoper op $85,24 per vat.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *