Er is in elk geval tot 2025 een zwembad in Burdaard, en misschien ook een MFC

[ad_1]

Het noodlijdende MFC in Burdaard en de zwemschool hebben afgesproken dat het zwembad in het gebouw in ieder geval tot 1 juni 2025 open blijft. Dat geeft ook het MFC wat lucht.

Het MFC in Burdaard, de grootste dorpskern van Fryslân, heeft het sinds de opening in 2011 moeilijk. De afgelopen maanden is het serieus geworden: omdat de bank een lening wil kwijtschelden dreigt een faillissement. Toch is er hoop, zegt Anton van den Beukel. Namens Noardeast-Fryslân werkt hij aan een oplossing.

Er werd kortstondig gedreigd met een rechtszaak tussen de MFC en zwemschool Spetter, die het zwembad bij de MFC exploiteert. De partijen hadden een conflict over hoe lang Spetter gebruik kon blijven maken van het zwembad. Daar zijn ze het nu over eens: het zwembad in het MFC blijft in ieder geval tot 1 juni 2025 open.

Faillissement

Tegelijkertijd dreigt het complex nog steeds failliet te gaan, omdat de Bank van Nederlandse Gemeenten de lening aan de MFC per 1 juni 2024 wil opzeggen.

Volgens Van den Beukel heeft de gemeente het MFC en het zwembad toegezegd dat zij het MFC, indien nodig, zal helpen bij het nakomen van haar verplichtingen jegens Spetter. “Binnenkort starten de gesprekken met BNG. Dan wordt er meer duidelijk.”

“In de praktijk betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat er tot 1 juni 2025 ook een MFC komt. Al is dat formeel iets minder zeker. Al met al lijkt het erop dat de overeenkomst tussen de MFC en Spetter iedereen wat ademruimte geeft om op te vangen. op adem komen en de volgende stap zetten naar een definitieve oplossing.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *