‘Avondje WVV’ vol spektakel en vuurwerk. Winschoters doorstaan lakmoesproef tegen HZVV

[ad_1]

Het grote publiek dat de regen trotseerde, werd getrakteerd op een wedstrijd vol sensatie. Ongeëvenaarde doelpunten, gele en rode kaarten en felle vechtlust. Toen de rook was opgetrokken, stond op het scorebord 5-2. In het voordeel van WVV.

“Onze tweede helft was ronduit triest”, analyseerde HZVV-coach Bram Freie na afloop. “We kunnen allerlei excuses verzinnen, maar het was niet goed.” In de andere dugout was de euforie groot. Assistent-coach Bert Bruins van WVV lachte: “Zie je wel, die zondagse ploegen zijn veel beter.”

Het was een behoorlijk gevecht

Het was de eerste echte test voor het team van Gerard Wiekens. Een paar weken geleden zei hij na drie overwinningen al: “Eerst moeten we die zaterdagploegen verslaan.” Want vóór de competitie verwachtte iedere kenner dat de ploegen die tot vorig seizoen op zaterdag speelden beter zouden zijn dan hun zondagse tegenhangers. . Dat lijkt nu goed te gaan. De komende weken spelen de rood-zwarten tegen Winsum, PKC’83 en Oranje Nassau. “Over een maand weten we echt waar we staan.” Maar WVV slaagde voor de eerste lakmoesproef door de gedegradeerde ploeg uit de nationale vierde divisie met klinkende cijfers te verslaan. Het werd een strijd, mede omdat de Winschoters vlak voor rust nog met tien man achter stonden.

HZVV zag er ongemakkelijk uit

De eerste helft had alles wat een geweldige voetbalavond maakt. WVV kwam in de zevende minuut op voorsprong dankzij een geplaatst schot van Sten Bruins. HZVV keek even ongemakkelijk, maar herstelde zich snel. De mannen van Freie creëerden enkele kansen, eerste doelman Tim Lugies moest redding brengen, maar een paar minuten later scoorden ze toch. Yoram Popovic trapte de bal na een onhandige poging in het doel: 1-1. Na de gelijkmaker zakte HZVV in elkaar en zocht WVV tevergeefs naar een opening. Na ruim een ​​half uur kwam het per ongeluk bij vleugelverdediger Ramon Kuiper terecht en die aarzelde niet en schoot de bal hard achter slotpaal Rodney Rosink.

Op de stok

De rood-zwart-formatie zocht meer naar de lange bal en zo kwam de bal bij spits Drent terecht. De oude vos liet zich niet van de bal afhouden en zag dat de Hoogeveense doelman te ver voor zijn doel stond. Drent zou Drent niet zijn en ‘powerstift’ de bal ongeëvenaard over de keeper: 3-1. En WVV zou WVV niet zijn, anders zouden ze het zichzelf weer moeilijk maken. Youri Ploeger kreeg rood vanwege een trap en WVV kon zich opmaken voor een lastige tweede helft. Zeker nadat Tim Mulder er vlak voor rust 3-2 van maakte. De emoties liepen nog steeds hoog op, vooral toen Drent in de problemen kwam met de HZVV-bank.

‘Avond WVV’

“Door die gelijkmaker gingen we als morele winnaar de kleedkamer in”, aldus coach Freie. Guus Sijtsma zei over het gevoel van HZVV bij rust: “We zouden er allemaal voor gaan. Maar we waren compleet overdonderd.” Tegen tien man konden de Hoogeveners inderdaad nauwelijks iets creëren. De tien overgebleven WVV-leden waren nog gevaarlijker. Middenvelder Thijs Hateboer maakte slimme passes en steekballen. Eerst maakte Rik Wubs er 4-2 en een kwartier voor tijd was alle hoop van de gasten vervlogen toen invaller Ivar Bruins de 5-2 eindstand op het bord zette. Euforie, trots en opluchting domineerden De ploeg van Wiekens. Langs de lijn werd voorzichtig ‘Campione’ gezongen. Nog twee serieuze tests en WVV weet waar het aan toe staat. Misschien kan het bestuur zaterdagavond alle wedstrijden plannen, want de ‘Avond WVV’ is al een begrip.

WVV – HZVV: 5-2 (3-2)

Scorevoortgang: 7. Sten Bruins 1-0; 20. Popović 1-1; 32. Kuiper 2-1; 40. Drente 3-1; 45. Mulder 3-2; 55. Wubs 4-2; 74. Ivar Bruins 5-2

Rode kaart: Ploeger (WVV)

Gele kaart: Drent, Lugies (WVV); Go, Ballast (HZVV)

Scheidsrechter: Hasse Aartsen

Toeschouwers: 400

WVV: Lugies; Ploeger, Hansen, Kuiper en Heijenga; Sten Bruins, Delger en Lars Wiekens; Wubs, Hateboer en Drent (55. Ivar Bruins)

HZVV: Rosink; Riksman, Ballast (85. Mugabe), Fernando en Simons (46. Valente); Wijma, Mulder (85. De Jonge) en Sijtsma (65. Van Rooijen); Dzemidzic, Popovic en Hup