Bouw van Gezondheidscentrum De Wijk is gestart. Afronding wordt geschat op laatste kwartaal van volgend jaar

[ad_1]

Vandaag is gestart met de bouw van een gloednieuw gezondheidscentrum in De Wijk. Geert en Mariëlle van Iersel, eigenaren van Huisartsenpraktijk De Wijk, zijn samen met Derk Jan Teunis van Fysiotherapie In het Wold sinds 3 november de trotse eigenaren van het voormalige bibliotheekgebouw aan de Prins Clauslaan 2 en 4.

Maandag 6 november zijn de bouwwerkzaamheden rond de voormalige bibliotheek gestart. Rondom het huidige gebouw en de bouwloods zijn veiligheidshekken geplaatst en aan de zuidkant van de huidige bibliotheek is een opslagruimte geplaatst.

Aan de oostzijde van het gezondheidscentrum wordt een parkeerplaats aangelegd voor zowel personeel als bezoekers van het gezondheidscentrum en woonzorgcentrum Dunninghe. Deze parkeerplaats wordt ontwikkeld door woningbouwvereniging Actium. Volgens plannen zal het gebouw in het laatste kwartaal van 2024 in gebruik worden genomen. “Wij kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen in onze nieuwe praktijken”, zegt Derk Jan Teunis.

Jarenlange voorbereiding

Zowel fysiotherapeuten als huisartsen uit De Wijk zijn al jaren van plan om op de plek van de voormalige bibliotheek een gezondheidscentrum te bouwen.

Na jaren van voorbereiding is het eindelijk zover. Een nieuw gezondheidscentrum is voor De Wijk cruciaal, omdat het oude gebouw niet meer voldeed aan de eisen op het gebied van ruimte en privacy. Met de bouw van dit moderne centrum ontstaat er voldoende ruimte en meer privacy voor patiënten, terwijl het gebouw bovendien voldoet aan de nieuwste normen op het gebied van energie-efficiëntie.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *