Trump claimt onschendbaarheid om vervolging te voorkomen

[ad_1]

De claim van immuniteit is Trumps eerste inhoudelijke verdediging tegen de aanklacht van speciaal aanklager John Smith. De advocaten van de voormalige president zien de immuniteitskwestie als een kwestie die het Hooggerechtshof zou kunnen bereiken. Ze hebben gezegd dat ze waarschijnlijk zullen proberen de rest van de zaak te pauzeren totdat deze is opgelost. Ze proberen bovendien tijd te winnen, omdat Trump eerder de poging verloor om de rechtszaak uit te stellen tot na de verkiezingen van volgend jaar. Trump hoopt dan weer president te worden.

Trump zal op 4 maart voor een jury verschijnen op beschuldiging dat hij het middelpunt was van een samenzwering om de verkiezingen van 2020 te verstoren. Het is een van de vier aanklachten tegen de voormalige president terwijl hij campagne voert voor zijn herverkiezing. Hij staat deze week terecht in New York in een fraudezaak waarbij zijn bedrijf betrokken is.

De zaak in Washington concentreert zich op de laatste maanden van Trump als president in de aanloop naar de bloedige aanval van 6 januari 2021 op het Capitool van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden door duizenden Trump-aanhangers. Ze wilden voorkomen dat de overwinning van president Joe Biden bij de verkiezingen zou worden bevestigd.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *