‘Al-Quds-ziekenhuis in Gaza binnen 48 uur zonder brandstof’

[ad_1]

Netanyahu: “geen staakt-het-vuren”

Dat zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in een interview met de Amerikaanse zender ABC nieuws zei dat er geen staakt-het-vuren met Hamas zal komen tenzij alle Israëlische gijzelaars worden vrijgelaten.

Hij zei dat er “tactische, korte pauzes” kunnen worden genomen, “een uur hier of daar om gijzelaars vrij te laten of humanitaire hulp toe te staan.” Maar er komt geen algemeen staakt-het-vuren, zei de premier. Kort daarvoor had hij volgens het Witte Huis met Joe Biden gesproken over humanitaire gevechtspauzes. Een woordvoerder van het Witte Huis zei dat ze “aan het begin van de gesprekken hierover stonden, en niet aan het einde.”

Welkom op deze blog

In deze blog volgt NRC de situatie in Israël en de Gazastrook en de daarmee samenhangende ontwikkelingen op de voet. Lees hier onze vorige blog.

‘Al-Quds-ziekenhuis in Gaza zal binnen 48 uur zonder brandstof zitten’

De Palestijnse hulporganisatie Rode Halve Maan waarschuwt dat de brandstof voor de generatoren van het Al-Quds-ziekenhuis in de noordelijke Gazastrook binnen 48 uur op zal zijn. De organisatie roept op tot X internationale gezondheids- en humanitaire organisaties om snel hulp en voorraden te leveren.

Younis Al-Khatib, de directeur van de Rode Halve Maan, stelt in a videoboodschap op X dat de situatie in Gaza ‘catastrofaal’ is. “Gazanen moeten kiezen tussen menselijke zuivering of genodice. Ga weg of sterf”, zegt hij.



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *