Extinction Rebellion stopt tot dinsdag met blokkades in afwachting van stemming Tweede Kamer

[ad_1]

Extinction Rebellion (XR) stopt in ieder geval tot en met dinsdag met de dagelijkse blokkades van de A12 in Den Haag, zo maakt de actiegroep bekend. donderdagavond bekendgemaakt. Aanleiding hiervoor is de stemming over een motie die dinsdag in de Tweede Kamer plaatsvindt en waarin: GroenLinks en D66 vraag de regering om met een plan te komen om de subsidies voor fossiele brandstoffen de komende jaren af ​​te bouwen. XR blokkeerde 27 dagen op rij de snelweg.

De klimaatdemonstranten beschouwen de motie “als erkenning dat politici ook erkennen dat jaarlijks 39,7 tot 46,4 miljard euro aan fossiele subsidies niet te verdedigen is.” Als de motie wordt aangenomen, schrijft XR, “zullen we er kritisch naar kijken.” “Als de omstandigheden niet goed genoeg zijn, zullen we volgende stappen overwegen”, aldus de groep. “Als de motie niet wordt aangenomen, komen we met veel meer.”

Sinds 9 september blokkeert XR elke dag vanaf 12.00 uur de A12 in Den Haag, uit protest tegen de fossiele subsidies die Nederland verleent aan grote CO2-uitstoters. De politie moest regelmatig ingrijpen om de demonstranten uiteen te drijven, onder meer met behulp van waterkanonnen. Volgens XR zijn tot nu toe minstens 8.800 mensen gearresteerd tijdens die demonstraties. Eerder deze week startte de actiegroep een kort geding tegen het Rijk en de gemeente Den Haag over de inzet van de waterwerpers.

Lees ook Irriterend mondstuk of agressief hogedrukmondstuk? ‘Niemand vindt het leuk om nat gespoten te worden’

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *