Een speciaal anti-armoede team voor Ter Apel: ‘We willen over een langere periode jongeren helpen’

[ad_1]

In Ter Apel is een werkgroep opgericht om de armoede in dat dorp aan te pakken. De naam is STAP en schooldirecteur Anita Klompsma is een van de leden.

Mevrouw Klompsma, waar staat STAP voor, wie zitten er nog meer in en wat wil het bereiken?

“STAP staat voor Sterk Ter Apel en is het initiatief van de 3 kerken in het dorp. Vertegenwoordigers van deze kerken zijn aanwezig, evenals de directeuren van alle zes basisscholen. De werkgroep wordt geleid door Henk Pruim. Wat wij willen is zoveel mogelijk kinderen van arme inwoners van Ter Apel helpen.”

Zijn er veel van zulke Ter Apelers?

‘Het exacte aantal weet ik natuurlijk niet, maar armoede is er zeker, al dan niet verborgen. We horen erover op scholen, de kerken horen erover. En kijk naar de Voedselbank Stadswolde, die helpt ook heel wat. veel mensen uit Ter Apel. Er zijn uiteraard verschillende regelingen waar mensen op kunnen solliciteren, maar wij willen ook een bijdrage leveren aan het terugdringen van de armoede.”

Heeft u al activiteiten opgezet?

“Ja, wij hebben er al voor gezorgd dat de kinderen op school een bepaalde periode gratis fruit kregen. De kerken betaalden daarvoor. Momenteel loopt er een campagne waarbij ieder schoolkind een lampje in zijn fietslamp krijgt, goed voor deze donkere maanden. En volgende week hebben we onze wensboom.”

Wensboom?

“Ja, in het winkelcentrum hangen wenskaarten van kinderen in een boom. Natuurlijk niet met de namen van kinderen erop. Wij hebben dit, via de voedselbank, zeer zorgvuldig geregeld, rekening houdend met de privacyregels. Mensen kunnen zo’n kaartje uit de boom pakken en dat cadeautje vervolgens in de speelgoedwinkel kopen. Wij zorgen ervoor dat het bij het kind terechtkomt. Wij staan ​​3 dagen lang een paar uurtjes bij de boom, op 16, 17 en 18 november. Wij hopen zoveel mogelijk kinderen een leuk Sinterklaascadeau te geven. Mensen die iemand kennen die ook zo’n cadeau zou willen, kunnen dat ook aan ons laten weten, wederom met inachtneming van de privacyregels.”

Richt de werkgroep zich vooral op jonge kinderen?

“Nee, ook op oudere jongeren, op jongens en meisjes tot ongeveer 17 jaar. Die doelgroep willen wij voor de langere termijn helpen. Ik ben blij met dit anti-armoedeteam.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *