Grote zorgen bij ijshockeyclub Flyers uit Heerenveen over voortbestaan: ‘Verandert dit niet, dan gaat de stekker eruit’

[ad_1]

IJshockeyclub UNIS Flyers uit Heerenveen heeft een dringende brief gestuurd naar de politiek en de directie van Thialf. Het clubbestuur maakt zich grote zorgen over de huurkosten en cateringprijzen in het ijsstadion.

Is Thialf er nog voor de sport, vraagt ​​Flyers zich af. In de brief, gestuurd aan de provincie, de gemeente, alle politieke partijen in Heerenveen en het bestuur en de Raad van Commissarissen van Thialf, staat dat ijshockey spelen op hoog niveau in Heerenveen ‘aan een zijden draadje hangt’. De ijshockeyclub kan de prijsstijgingen niet langer verdragen.

Na eerdere problemen (instabiel dak van de zaal, corona) zijn er nu ‘idioot prijsverhogingen’ voor de gebruikers van de ijshockeyhal, zo staat in de brief. De huurprijs voor een uur trainen voor het eerste elftal is gestegen van 210 euro in 2021 naar 254 euro nu. In Leeuwarden (180 euro per uur) en Groningen (190 euro per uur) zijn de prijzen bijvoorbeeld een stuk lager.

De huurprijs voor een match ging in dezelfde periode van 681 euro naar 824 euro. In beide gevallen gaat het om een ​​stijging van ruim 20 procent.

De prijzen voor horeca stegen

Daarnaast zijn de cateringprijzen omhoog gegaan. Een consumentenmunt kostte in 2021 nog 3 euro, nu is dat 3,75 euro. “Een glas Spa blauw of rood kost nu dus 3,75 euro”, zegt hij spottend.

Sponsoren zullen afhaken, aldus de Flyers, die zeggen afhankelijk te zijn van inkomsten uit sponsoring en kaartverkoop aan supporters. Er is sprake van ‘een negatief sentiment’. Publiek en sponsors gaan nu kort na de wedstrijd naar huis. Dat is niet de bedoeling.

“Als we continu worden geconfronteerd met prijsstijgingen en we geen hoger verdienvermogen kunnen realiseren, dan kunnen we niet meer op dit niveau opereren en wil het bestuur daarvoor geen verantwoordelijkheid meer nemen”, concludeert het bestuur. Op deze manier is er geen basis meer om door te gaan. “Als dit niet verandert, heeft het bestuur van Flyers geen andere keuze dan de stekker eruit te trekken.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *