Kogel door de kerk: Primoz Roglic tekent bij nieuwe ploeg na vertrek bij Jumbo | Sport

[ad_1]

Primoz Roglic vervolgt zijn carrière bij Bora-Hansgrohe. Dat maakte de 33-jarige Sloveen onlangs bekend om Jumbo-Visma te verlaten en nu is duidelijk geworden waar zijn toekomst ligt. Hij tekent een contract voor drie jaar bij zijn nieuwe team. Omdat Roglic nog een lopend contract had, betaalt Bora een afkoopsom.

Roglic rijdt sinds 2016 voor de Jumbo-ploeg, waar hij grote successen boekte. Zo won hij dit jaar de Giro d’Italia en staat de Ronde van Spanje maar liefst drie keer op zijn erelijst (2019, 2020 en 2021).

Zijn grote droom is om daar in het najaar van zijn carrière de Tour de France aan toe te voegen. In 2020 was hij er heel dichtbij, maar in de tijdrit op de voorlaatste dag gooide zijn landgenoot Tadej Pogacar roet in het eten.

Bij Jumbo-Visma is Roglic in de hiërarchie gepasseerd door tweevoudig Tourwinnaar Jonas Vingegaard. Bij Bora weet hij dat hij de enige kopman zal zijn die tijdens de Tour de France wordt uitgespeeld. Zo kan hij in juli proberen zijn erelijst echt compleet te maken.

Roglic zal in competitieverband wederom het shirt van Jumbo-Visma aantrekken. Zaterdag behoort hij tot de topfavorieten aan de start van de Ronde van Lombardije.Bekijk hier al onze fietsvideo’s

Luister hier naar al onze fietspodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *