Syrian man arrested at Schiphol accused of smuggling 6-year-old boy

[ad_1]

Autoriteiten op de luchthaven Schiphol hebben zaterdag een Syrische man aangehouden op verdenking van mensensmokkel, nadat hij was betrapt met een kind dat niet met zijn eigen paspoort reisde. De 37-jarige werd met twee kinderen tegengehouden tijdens de grenscontrole na een vlucht van Tbilisi, Georgië, naar Nederland.

De verdachte werd vergezeld door twee jongens van 6 en 11 jaar oud, aldus de Marechaussee, de militaire tak die verantwoordelijk is voor de paspoortcontrole op Schiphol. “Ze waren in het bezit van Duitse vluchtelingenpaspoorten met verblijfsvergunningen. Het team had twijfels over de documenten van het jongste kind”, aldus de marechaussee.

De agenten die de paspoortcontrole uitvoerden, geloofden niet dat op de foto in het document het kind voor hen stond. Uit onderzoek is gebleken dat de jongen geen familie was van de volwassene. De jongen werd in voorlopige hechtenis genomen en overgedragen aan Nidos, een organisatie die is opgericht om de voogdij over alleenstaande minderjarigen in Nederland op zich te nemen.

De 11-jarige was vastbesloten de zoon van de man te zijn. “De verdachte heeft zijn eigen kind in een kwetsbare positie gebracht door hem te gebruiken om een ​​ander kind te smokkelen”, aldus de marechaussee.

De zaak is nog in onderzoek bij de Marechaussee en de afdeling Noord-Holland van het Openbaar Ministerie. Het team dat betrokken is bij het onderzoek is gespecialiseerd in zowel mensensmokkel- als mensenhandelzaken.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *