Nederland slaat met hangen en wurgen Franse aanval in strijd om vijfde plek coëfficiëntenranking af | Nederlands voetbal

[ad_1]

Nederland heeft de eerste aanval van Frankrijk in de strijd om de vijfde plaats op de coëfficiëntenranglijst afgeslagen. De Fransen konden deze week met gunstige resultaten de vijfde plaats heroveren, maar slaagden daar uiteindelijk niet in. Toch lijkt het een kwestie van tijd: de voorsprong is minimaal geworden.

Nederland verzamelde deze week slechts 0.400 punten. Feyenoord dinsdagavond verloren van Lazio (1-0).maar PSV maakte dat een dag later goed met Lens met 1-0 te verslaan. Het was een dubbele klap: PSV pakte 0.400 punten voor het coëfficiëntenklassement en liet Frankrijk met lege handen achter.

Dat was het echter voor het Nederlandse voetbal, want donderdagavond verloren AZ en Ajax. AZ ging verloren bij Aston Villa (2-1)terwijl Ajax verloor met 0-2 van Brighton & Hove AlbioN. Extra vervelend is dat beide ploegen nu laatste in hun poule staan, waardoor Europese uitschakeling dreigt. Ook PSV en Feyenoord moeten er alles aan doen om actief te blijven in de Champions League.

Silvano Vos.
Silvano Vos. © Getty Images

Frankrijk moest deze week zo’n 0.800 punten meer behalen dan Nederland om de vijfde plaats te heroveren. Dat lukte echter niet, al zijn de verschillen inmiddels minimaal. De Franse rente bleef steken op 1,167 punten. Hierdoor is de Franse achterstand op Nederland verkleind tot 0,002 punten. Nummer zeven Portugal, ruim zeven punten verwijderd van het Nederlandse totaal, vormt voorlopig geen bedreiging.

De Fransen uiteraard, ondanks deze slechte week. Dit komt voor een belangrijk deel doordat ze nog zes actieve deelnemers hebben om punten te scoren, twee meer dan Nederland. Bovendien zijn alle zes de Franse teams nog in de race voor de overwintering, terwijl dit zeker nog niet voor alle Nederlandse clubs een uitgemaakte zaak is.



Huidige toestand

Het verschil met Frankrijk kromp in twee maanden tijd van twee coëfficiëntpunten naar 0,002 punten. Frankrijk kan Nederland dus zeker passeren tijdens de volgende Europese ronde. De Portugezen stonden deze week 0,266 punten achter op Nederland.



Stand en programma
Kijk naar hier het programma van het Europa League-seizoen 2023-2024.

Europa League-programma


Stand Europa League


Bekijk hier al onze Europa League-video’s

Luister hier naar al onze voetbalpodcasts



[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *