Arrest made in stabbings of three young women on Utrecht street


De politie heeft een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij drie steekincidenten in minder dan een week tijd, allemaal gericht op jonge vrouwen. Rechercheurs hebben de verdachte mede dankzij een tip van een burger opgespoord en hem vrijdag om 00.15 uur aangehouden. politie gezegd.

Alle drie de steekpartijen vonden plaats rond de Balijelaan. Op de avond van 27 september werd een 23-jarige vrouw van haar fiets getrokken en neergestoken. Hetzelfde overkwam op 30 september een andere 23-jarige vrouw, vlakbij het kruispunt met de Croeselaan. En in de vroege uren van 3 oktober werd een 20-jarige vrouw in het gezicht gestoken terwijl ze achterop de fiets van een vriendin zat.

De verdachte zit vast voor verhoor, aldus de politie.

Woensdagavond hielden de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma, de politie en de plaatselijke officier van justitie een bijeenkomst voor omwonenden om hun vragen over de steekpartijen zoveel mogelijk te beantwoorden zonder het onderzoek te belemmeren. Volgens RTVUtrechttientallen plaatselijke bewoners, voornamelijk jongere vrouwen, waren aanwezig.

Dijksma was vooral bij de bijeenkomst om één-op-één met de lokale bevolking te praten, maar ze nam wel even de tijd om RTV Utrecht te vertellen dat ze sinds de eerste aanval betrokken is bij de aanpak van de autoriteiten. ‘Maar het probleem is dat ik er eigenlijk niets over kan zeggen, omdat je mensen niet in de kaart wilt spelen’, zei ze. “We hebben een reeks zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen om de vinger aan de pols te houden.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *