Froukje Wesseling-Schilstra uit De Tike wordt officieel voorganger in de Vrije Evangelische Gemeente in Harkema

[ad_1]

Froukje Wesseling-Schilstra uit De Tike wordt officieel predikant in de VEG Harkema. Dit betekent dat de Harrekieten nu weer een eigen predikant hebben.

Wesseling is geen onbekende bij de gemeente. Ze is daar in 2018 begonnen als gemeentemedewerker. Haar uren en taken zijn per 1 oktober uitgebreid, waardoor ze nu officieel de status van predikant heeft, aldus de kerkenraad. Daarnaast werkt zij in de Hervormde Kerk in Gerkesklooster-Stroobos.

De kerk in Harkema is sinds 1 januari 2023 onderdeel van de Vereniging van Vrije Evangelische Gemeenten. Verspreid over het land zijn 27 gemeenten aangesloten bij de vereniging. Voorheen was de gemeente aangesloten bij de Gereformeerde Kerken in Nederland, toen in 2003 werd besloten niet deel te nemen aan de fusie van de Protestantse Kerk in Nederland.

De kerk in Harkema heet sinds september vorig jaar Warmoltskerk. De naam werd destijds onthuld door de laatste afstammeling van ds. Lambertus Warmolts, de stichter van de kerk. De bevestigingsdienst van Froukje Wesseling-Schilstra is op zondag 15 oktober vanaf half negen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *