Zo laat moet je dit weekend inschakelen om Max Verstappen wereldkampioen te zien worden in Qatar | Sport

[ad_1]

Eén dag voor de Grand Prix staat er al een sprintrace op het Losail International Circuit op het programma. De winnaar hiervan krijgt acht punten. Verstappen weet dat de zesde plek in de sprintrace in ieder geval genoeg is om zijn derde wereldtitel veilig te stellen. Mocht teamgenoot Sergio Pérez, de enige die hem in theorie van de wereldtitel kan afhouden, niet het maximale aantal punten scoort, dan volstaat een lagere ranking voor Verstappen.

Maar Verstappen zal hoger mikken en zijn derde wereldtitel extra glans willen geven met een overwinning in de sprint- en hoofdrace. Het zou zijn eerste overwinning in Qatar zijn, want het Formule 1-circus arriveert daar pas voor de tweede keer. Voorlopig staat alleen de naam van Lewis Hamilton op de erelijst. Hij won daar in 2021.

(Nederlandse tijden, in Qatar is het een uur later)

Zaterdag 7 oktober
15.00 – 16.00 uur: kwalificatie sprintrace
19.30 uur: Sprintrace

Zondag 8 oktober
19.00 uur: wedstrijd

Opmerking vindt u onderaan dit artikel. Alleen opmerkingen voorzien van een voor-en achternaam zijn geplaatst. Dat doen we omdat we een debat willen met mensen die staan ​​voor wat ze zeggen, en daar dus ook hun naam aan verbinden. Iedereen die zijn naam nog moet invoeren, kan dit doen door rechtsboven op onze site op ‘Inloggen’ te klikken.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *