Netanyahu: we zijn in oorlog en we zullen winnenVolgens Netanyahu zal Hamas spijt krijgen van de acties van zaterdag. “Onze vijand zal een prijs betalen die nog nooit eerder is gezien.” Hamas zelf spreekt ook van een oorlog ‘tegen de bezetters’. “Wij willen dat de internationale gemeenschap een einde maakt aan de wreedheden in Gaza, tegen het Palestijnse volk en tegen heilige plaatsen zoals al-Aqsa”, de heilige moskee in Oost-Jeruzalem die deze week door Israëliërs werd bestormd.

De Israëlische strijdkrachten zeggen dat op verschillende plaatsen wordt gevochten tegen de Palestijnse ‘terroristen’ die Israëlisch grondgebied zijn binnengevallen. Een lokale chauffeur kwam om het leven. Eerder kwam een ​​vrouw om het leven als gevolg van raketbeschietingen door de Palestijnen. De Palestijnse gezondheidsautoriteiten meldden ook één sterfgeval.

Veel Europese landen en de Verenigde Staten hebben zich uitgesproken tegen het geweld en steunen het recht van Israël om zichzelf te verdedigen. Egypte waarschuwt beide partijen voor de ‘grote gevolgen’ die de escalatie heeft voor de bevolking.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *