Gerwyn Price voor derde keer in finale World Grand Prix, Luke Humphries zondag de uitdager | Sport


Met filmpjeGerwyn Price en Luke Humphries hebben zich geplaatst voor de finale van de World Grand Prix. De darters strijden zondagavond om de felbegeerde titel van het unieke grote toernooi in Leicester, dat vorig jaar werd gewonnen door Michael van Gerwen. Dit jaar werd de Nederlander in de tweede ronde uitgeschakeld.


Sport redactie


Laatste update:
23:36

Gerwyn Price was in de halve finale te sterk voor wereldkampioen Michael Smith. De Welshman kwam in sets met 2-1 achter, maar wist zich terug te knokken tot een 2-4 overwinning. Price won het toernooi ook in 2020. Daarna versloeg hij Dirk van Duijvenbode in de finale.

Dit jaar neemt hij het op tegen Luke Humphries, die Joe Cullen in de halve finale versloeg. De jonge Engelsman liet zijn landgenoot niet in de wedstrijd komen en won met 4-0. Humphries kwam dit jaar nooit verder dan de tweede ronde van de Grand Prix en speelde slechts één keer eerder een grote finale. Hij verloor van James Wade. Dit jaar is zijn vorm echter uitstekend. De 28-jarige darter plaatste zich voor zes finales op de European Tour (won er één), won een Players Championship en bereikte de halve finales van de World Matchplay.

Het was geen succesvol toernooi voor de Nederlanders. Danny Noppert, Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Michael van Gerwen verloor in de tweede ronde van Chris Dobey.

ANP/EPA
© ANP/EPA

Dartkalender 2023
Bekijk hier volledige dartkalender voor dit jaar.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *