‘Zeker honderd doden bij aardbeving in Afghanistan’

[ad_1]

Een aardbeving met een kracht van 6,3 heeft in Afghanistan tientallen doden veroorzaakt. Dat melden internationale persbureaus. In een eerste update spraken de Verenigde Naties van 320 doden, wat later op basis van lokale autoriteiten werd bijgesteld naar ruim honderd. Er zouden nog eens vijfhonderd mensen gewond zijn geraakt.

Het epicentrum van de aardbeving lag veertig kilometer van de stad Herat, in het noordwesten van het land vlakbij de grens met Iran. In en rond de stad zijn naar verluidt tientallen huizen beschadigd. Na de eerste aardbeving volgden verschillende krachtige naschokken. Omdat veel mensen hun huizen en kantoren al hadden verlaten, werden verdere slachtoffers voorkomen.

Internationale hulporganisaties hebben ambulances en tenten naar het getroffen gebied gestuurd. Omdat in een groot deel van het gebied de elektriciteit is uitgevallen, is de werkelijke omvang van de ramp nog niet helemaal duidelijk.

Afghanistan wordt vaker getroffen door aardbevingen. In juni 2022 kwamen zeker duizend mensen om het leven toen een grote aardbeving een bergachtig gebied in het oosten van het land trof. Het was een van de sterkste aardbevingen in twintig jaar.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *