Feyenoord recover from Atletico loss with goalscoring Gimenez

[ad_1]

Feyenoord won overtuigend de uitwedstrijd bij PEC Zwolle en herstelde zich van de nederlaag tegen Atletico Madrid in de Champions League. De ploeg van Arne Slot won met 2-0 in Zwolle. Santiago Gimenez scoorde beide doelpunten voor de Rotterdammers.

Het was afwachten wat zijn ploeg eindelijk kon brengen na de intensieve wedstrijd in Madrid, die met 3-2 werd verloren. De Feyenoord-manager moest het doen zonder de ongeschikte Gernot Trauner. Lutsharel Geertruida verhuisde naar het centrum met Bart Nieuwkoop als rechtsback. Yankubah Minteh werd verkozen boven Ramiz Zerrouki en begon als rechtsbuiten. Calvin Stengs liet een lijn achter.

PEC Zwolle-manager Johnny Jansen kon geen gebruik maken van Lennart Thy en Ferdy Druijff, die dit seizoen verantwoordelijk waren voor vier van de zeven doelpunten van Zwolle. Kapitein Bram van Polen was eveneens niet beschikbaar vanwege knieklachten. Jansen gaf Dean Huiberts en Tolis Vellios een start vooraan.

De Rotterdammers zetten vroeg druk en probeerden met hoog tempo kansen te creëren, maar waren verkwistend voor doel. Minteh werd doorgestuurd na een goede pass van Gimenez, maar doelman Jasper Schendelaar redde zijn schot. Gimenez maakte vijf minuten later de 1-0. Het profiteerde van slechte verdedigingen van de PEC-verdedigers en doelman Schendelaar en scoorde met een halve volley.

Feyenoord behield in de tweede helft het initiatief, maar tot veel kansen leidde het niet. Nadat PEC er niet in slaagde de bal weg te werken, kopte Quinten Timber de bal naar Gimenez, die direct schoot en de doelman kansloos liet. De Mexicaan bracht zijn doelpuntenaantal op twaalf doelpunten in acht wedstrijden. Daarmee passeerde hij het aantal clubiconen Cor van der Gijp en Ove Kindvall, die in 1960 en 1967 elf doelpunten scoorden in acht wedstrijden.

PEC kreeg na een uur een kans via Huiberts, maar hij kreeg de bal niet langs doelman Timon Wellenreuther. Slot bracht Zerrouki in de slotfase in het veld. Leo Sauer, Alireza Jahanbaksch en voormalig PEC-speler Thomas Beelen volgden. Feyenoord kon het tempo en de scherpte na een zware week niet vasthouden. PEC miste echter de kwaliteit om de regerend kampioen lastig te vallen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *