Zondagavond extra uitzending Op1 over oorlog Israël en Hamas | Show

[ad_1]

Omroep MAX en de EO maken vanavond een extra uitzending van Op1 in verband met de aanval van Hamas op Israël. Charles Groenhuijsen en Marge Fikse presenteren de uitzending vanaf 22.10 uur.

Te gast zijn onder meer demissionair minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yesilgöz, oud-minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal, journalist Ronit Palache, hoogleraar Bart Wallet en diplomaat Berber van der Woude.

Het Israëlische veiligheidskabinet belde zaterdag officieel de staat van oorlog uit. Israël werd zaterdagochtend rond 06.30 uur lokale tijd getroffen door duizenden raketten afgevuurd vanuit de Gazastrook. Na de grote verrassingsaanval wordt er zondag ook gevochten. Tot nu toe zijn minstens 600 Israëli’s gedood en ruim 2.000 gewond geraakt, van wie er 330 ernstig gewond zijn en 20 zich in kritieke toestand bevinden. De vergeldingsmaatregelen van Israël in de Gazastrook hebben minstens 370 Palestijnen gedood, waaronder 20 kinderen, en meer dan 2.200 gewond.

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *