Hassan wint na solo marathon van Chicago in tweede tijd ooit

[ad_1]

Sifan Hassan heeft op indrukwekkende wijze de tweede marathon uit haar carrière gewonnen. Ze liep snel naar de overwinning in Chicago in 2.13.44. Dat is de tweede keer ooit.

Ze bleef nog ruim boven het wereldrecord van de Ethiopische Tigst Assefa, die twee weken geleden in Berlijn de mondiale toptijd neerzette op 2.11.53.

Hassan verraste bij haar debuut op de Marathon van Londen in april met de winst in 2.18,33. Maar wat ze in Chicago liet zien, zes weken nadat ze nog twee medailles won op de baan bij de Wereldkampioenschappen atletiek in Boedapest, was nog spectaculairder.

De 30-jarige Olympisch kampioene op de 5.000 en 10.000 meter volgde de eerste helft van de wedstrijd over 42,195 kilometer het tempo van de Keniaanse favoriet Ruth Chepngetich, maar nam in de tweede helft het initiatief over. Chepngetich bleef even op korte afstand achter Hassan, maar in de laatste 12 kilometer kwam de Nederlandse steeds verder weg en bekroonde haar prachtige solo met haar tweede overwinning in een grote marathon.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *