Luke Humphries zet Gerwyn Price te kijk in finale en pakt met World Grand Prix grootste titel uit carrière | Sport

[ad_1]

Met filmpjeLuke Humphries mag zichzelf de winnaar van de World Grand Prix noemen. De Britse darter beleefde zondagavond het grootste succes uit zijn carrière door voor het eerst een grote finale te winnen. Gerwyn Price werd in de eindstrijd verslagen (5-2).

Humphries had de zijne binnen halve finale maakte korte metten met landgenoot Joe Cullen (4-0), een teken dat het goed met zijn vorm gaat. Gerwyn Price was in de andere halve finale te sterk voor wereldkampioen Michael Smith. De Welshman draaide een 1-2-achterstand om in een knappe 4-2-zege.

Bij de World Grand Prix moet je niet alleen eindigen met een dubbel, elke etappe moet ook geopend worden met een dubbel. Humphries begon wat zenuwachtig. Zijn gemiddelde kwam in de eerste set niet boven de 70,00 en op een double kreeg hij geen enkele pijl. Price – die zelf aan de set begon – kwam als eerste op voorsprong in de wedstrijd.

Dartkalender 2023
Bekijk hier volledige dartkalender voor dit jaar.

Dat duurde niet lang, want Humphries raakte zonder stoom en draaide de boel om. De 38-jarige Brit won op een gegeven moment acht van de laatste negen legs, waardoor Humphries al snel een 3-1 voorsprong op het scorebord stond in Leicester.

Coole hand Lucas kreeg in de vijfde set de uitgelezen kans om Price nog dieper in het moeras te gooien. Een pijl op D20 voor de set werd gemist en Price deed iets terug: 2-3. Humphries liet zich echter niet afschrikken en pakte na een sterke vijfde en beslissende leg de volgende set. Set nummer zeven – en daarmee de wedstrijd – ging dankzij een knappe 138 finish ook naar Humphries. In de finale noteerde hij in totaal 8 keer een 180’er.


Humphries stijgt op de wereldranglijst

De wedstrijd was niet alleen een strijd om een ​​tv-titel, maar ook om de vierde plaats op de wereldranglijst. Tot aan de start van de finale stond Gerwyn Price nummer vier in de ‘Order of Merit’, Humphries stond op de zesde plaats. Dankzij zijn overwinning in de finale gaat het stijgen Coole hand Lucas nu gedaald naar de vierde plaats, daalt Price één plek.

Het was geen succesvol toernooi voor de Nederlanders. Danny Noppert, Raymond van Barneveld en Dirk van Duijvenbode werden in de eerste ronde uitgeschakeld. Michael van Gerwen verloor in de tweede ronde van Chris Dobey.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *