Doordeweeks perste ‘Lars’ meisjes af met naaktbeelden, in het weekend was hij bij zijn verloofde | Binnenland

[ad_1]

Podcast De ZaakLars deed zich voor als een aardige jongen van 16 jaar. Hij had via Snapchat contact met minderjarige meisjes en chanteerde hen met naaktbeelden. Behalve in het weekend: toen was Lars, die eigenlijk een 26-jarige man is, bij zijn verloofde.

Via Snapchat legde hij contact met minderjarige meisjes. Na enig contact vroeg hij hen om naaktfoto’s te sturen, en zodra hij ze kreeg, wilde hij meer. Voor meisjes die geen naaktfoto’s sturen, bewerkt hij de foto’s tot naaktfoto’s. Als de meisjes geen nieuwe beelden stuurden, dreigde hij alle beelden online te zetten en te delen met familie en vrienden.

Begin 2022 kon de politie hem eindelijk opsporen, omdat de naam ‘Lars van Dijk’ vaak in aangiftes voorkwam. Doordat hij een keer zijn beveiligde verbinding niet aanzette, kon de politie ontdekken dat zijn computer op de zolderkamer van zijn ouderlijk huis in Piershil stond. Hij trouwde een week na de huiszoeking met zijn vrouw.

Verslaggever Eric Oosterom volgt de zaak namens het AD Rotterdams Dagblad. “Er was een jonge vrouw die een PTSD-hond bij zich had in de rechtszaal. Ze was 15 toen ze werd afgeperst en ze heeft het dier nodig om zich veilig te voelen. Ook de verhalen van de andere meisjes zijn erg verdrietig om te horen. Maar vooral de vrouw met de PTSD-hond bleef mij bij.’

Dit is de nieuwste aflevering van de podcastserie De Zaak Spotify of Apple Podcastof klik hieronder om de podcast op jouw favoriete platform te luisteren!


[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *