Friese brandweerkazernes worden steeds lager en kleiner & vakantiepark in Akkrum wil fors groeien: vier keer zo groot | nieuws uit Friesland van 15 november

[ad_1]

Een opvallende interventie van de Friese brandweer. Nieuw te bouwen kazernes zullen in de toekomst lager en compacter zijn. Dat en meer in ons nieuwsoverzicht van vandaag.

De brandweer heeft drie soorten kazernes: groot, middelgroot en klein. Voor nieuwbouw is er voor ieder type een basismodel. De afgelopen jaren zijn de kazernes van Surhuisterveen (klein) en Harlingen (middel) volgens dit principe gebouwd. Ook aan de nieuwbouw in Langweer en Makkum (beiden klein) die al is gestart, wordt op dezelfde manier gewerkt.

Vakantiepark in Akkrum wil flink groeien: vier keer zo groot, drie keer zoveel woningen

Recreatiepark Tusken de Marren in Akkrum heeft grootse plannen. Het park moet vier keer zo groot zijn en er zullen drie keer zoveel woningen zijn als nu. Ook aan de Akkrumers is gedacht.

Tusken de Marren beschikt inmiddels over 91 vakantiewoningen, allen gelegen aan de noordkant van de Meinesleat. Ontwikkelaar Bert Rotteveel wil hier 195 woningen aan toevoegen. Een deel van deze nieuwe woningen wordt gebouwd aan de noordzijde van het water, maar Rotteveel wil ook de Meinesleat oversteken.

Buurtbewoners willen zonnepark met 53.000 panelen bij Burgum van tafel: ‘Dit bestrijkt vrijwel het hele terrein’

Omwonenden zijn voorstander van het plan Zonnepark Stoppelsoal bij de elektriciteitscentrale in Burgum veel te groot. Ze willen het van tafel.

De oproep om een ​​einde te maken aan het zonnepark met circa 53.000 panelen komt van Buurtcollectief Koumarwei. Volgens woordvoerder Hans Veldsink gaat het om circa twintig huishoudens van buurtbewoners en zestig eigenaren van vakantiewoningen op Waterpark Zwartkruis.

Henk de Jong laat SC Cambuur weer voetballen. Wat is zijn geheime formule?

Waar Henk de Jong ook gaat, er gebeurt iets. Hij wakkerde het vuur bij SC Cambuur weer aan. Wat is de Henk de Jong-formule? Drie mensen die nauw met hem samenwerkten, spraken.

Een team zonder vertrouwen dat van spanning bijna niet meer weet te voetballen, naar een subtopper over een paar weken. Er valt veel te zeggen over de terugkeer van Henk de Jong als trainer bij SC Cambuur. Maar het is zeker dat hij het vuur weer heeft aangewakkerd. De weg naar de top is begonnen en Cambuur is inmiddels vier wedstrijden ongeslagen in de eerste divisie.

2,5 jaar cel geëist tegen man (38) uit Leeuwarden voor verkrachting 13-jarig meisje

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tegen een 38-jarige Leeuwarden 2,5 jaar cel plus acht maanden voorwaardelijk geëist. Volgens het Openbaar Ministerie woonde de man eind mei in zijn appartement aan de Vuurdoornstraat verkrachtte een 13-jarig meisje.

Volgens officier van justitie Henk Mous heeft de verdachte het meisje tegen haar wil meegenomen naar zijn woning, waar hij in zijn slaapkamer seks met haar had. De twee hadden elkaar ontmoet op het nabijgelegen Cruyff Court. Het meisje zat daar met een vriend toen de verdachte verscheen.

Ook in het nieuws:

Aanbevelingen van de redactie:

  • Woensdag is de STAP-begroting gepubliceerd voor de laatste keer uitgevoerd in Leeuwarden: de 10 miljoen euro was binnen een uur op.

  • Dilan Yeilgöz ‘zat vaak aan keukentafels met snikkende bewoners van het aardbevingsgebied’. Is dat correct? De LC heeft er naar gekeken.

  • Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot (D66) uit Woudsend ziet een systeem ‘waarmee iedereen rijk wordt, behalve de boer zelf.’

  • Presentatrice Sylvana IJsselmuiden (28) uit Leeuwarden kreeg de diagnose baarmoederhalskanker: ‘Ik voelde dat er iets niet klopte’.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *