Het leven lacht Luis Díaz weer toe: aanvaller wordt de grote held in Colombiaanse stunt tegen Brazilië | Buitenlands voetbal

[ad_1]

Colombia heeft Brazilië een nogal verrassende nederlaag toegebracht in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK voetbal 2026. De Colombianen wonnen met 2-1 in Barranquila en hadden de overwinning te danken aan Luiz Díaz, die afscheid neemt van een vervelende periode in zijn leven.

Díaz barstte na de wedstrijd in tranen uit. Hij droeg de overwinning op aan zijn vader, die op de tribune zat. Beide ouders van Díaz zijn geboren op 28 oktober ontvoerd in het noordoosten van Colombia door een eenheid van de ELN-guerrillabeweging. Zijn moeder wist snel te ontsnappen, maar vader Luis Manuel Díaz werd pas na twaalf dagen geboren uitgegeven.

Brazilië domineerde in de eerste helft en kwam al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Gabriel Martinelli. Colombia nam geleidelijk de controle over en vooral Díaz liet zich gelden. Hij alleen had tien doelpogingen. Doelman Alisson Becker, zijn teamgenoot bij Liverpool, redde keer op keer, maar faalde in de 75e en 79e minuut.

Díaz, met zijn vader op de tribune, werd de grote held door twee keer te koppen en zijn land naar de overwinning te helpen. Colombia klom door de overwinning naar de derde plaats in de groep, terwijl Brazilië zakte naar de vijfde plaats.

Uruguay maakt een einde aan de ongeslagen reeks van Argentinië

Het Uruguayaanse voetbalelftal heeft een einde gemaakt aan de ongeslagen reeks van veertien wedstrijden van Argentinië. De wereldkampioen verloor de WK-kwalificatiewedstrijd in Buenos Aires met 2-0. Het was de eerste nederlaag voor de ploeg van ster Lionel Messi sinds de verrassende nederlaag tegen Saoedi-Arabië in de groepsfase van het WK in Qatar vorig jaar.

Ronald Araújo zette Uruguay na 40 minuten op voorsprong en Darwin Núñez maakte er in de 87e minuut 2-0 van. “We zaten geen moment in de wedstrijd”, zei Messi na de nederlaag. “Het is een fysiek sterke ploeg die hard werkt en heel gevaarlijk is in de tegenaanval”, aldus de achtvoudig Gouden Bal-winnaar. Hij prees de Argentijnse Uruguay-coach Marcelo Bielsa. “Je ziet duidelijk zijn hand in het team”, zei Messi.

Argentinië leidt na vijf wedstrijden nog steeds met 12 punten in de Zuid-Amerikaanse groep. Uruguay is met 10 punten naar de tweede plaats geklommen. De volgende tegenstander van de Argentijnen is aartsrivaal Brazilië.

“We verliezen en winnen als team, en er zijn momenten waarop je de tegenstander de eer moet geven”, zei de Argentijnse coach Lionel Scaloni. “We kunnen niet denken dat we, omdat we wereldkampioen zijn, niet kunnen verliezen. Wij zijn niet onverslaanbaar. Maar dit team heeft vaak laten zien dat het terug kan komen uit lastige situaties”, aldus Scaloni.