Applied Materials zakt op Wall Street na mogelijke strafzaak

[ad_1]

Volgens persbureau Reuters wordt Applied Materials ervan verdacht producten te hebben verkocht aan de Chinese chipfabrikant SMIC, die op een zwarte lijst staat. Het bedrijf heeft mogelijk de Amerikaanse exportbeperkingen naar China geschonden. Applied Materials zou via een omweg via Zuid-Korea chipproductieapparatuur aan SMIC hebben verkocht. Het aandeel daalde 4,5 procent.

Kort na aanvang van de handel stond de Dow Jones-index 0,1 procent lager op 34.906 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent naar 4.502 punten en technologie-indicator Nasdaq verloor 0,2 procent naar 14.081 punten. De drie belangrijkste indicatoren stevenen af ​​op de derde winstweek op rij, in de hoop dat de Amerikaanse centrale bank klaar is met het verhogen van de rente.

Kostenbesparingen

Gap werd bijna een kwart meer waard. De kledingretailer, bekend van merken als Old Navy, Banana Republic en Athleta, behaalde mede dankzij kostenbesparingen afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Het modebedrijf bleef voorzichtig over het komende koopjesseizoen.

IBM bleef vrijwel onveranderd. Het techconcern trekt zich als adverteerder terug van socialemediaplatform X na berichten dat de advertenties van het bedrijf verschenen onder berichten waarin nazi-ideeën werden gepromoot.

Antisemitische berichten

Ook Elon Musk, eigenaar van X, ligt onder vuur vanwege regelmatige antisemitische berichten op zijn sociale mediaplatform. Facebook-medeoprichter Dustin Moskovitz roept de miljardair zelfs op om af te treden. Veel aandeelhouders van Tesla, waarvan Musk tevens CEO is, hebben lang geloofd dat hij zijn tijd beter aan de elektrische autofabrikant zou kunnen besteden. Tesla-aandelen daalden 2,5 procent.

ChargePoint zag ruim een ​​derde van zijn beurswaarde verdampen. De aanbieder van oplaadnetwerken voor elektrische voertuigen verlaagde zijn omzetverwachting voor het lopende kwartaal. Ook werd de topman per direct vervangen door de huidige operationeel directeur.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *