Leiden University repatriates 5 students from Israel

[ad_1]

De Universiteit Leiden repatrieert vijf studenten uit Israël, zo maakt het College van Bestuur van de universiteit bekend op hun website. De universiteit heeft contact gehad met deze studenten over de voorbereidingen voor hun terugkeer naar Nederland. Voor zover bekend zijn er geen medewerkers van de universiteit in het getroffen gebied, aldus het bestuur.

Voor de vijf studenten zijn vliegtickets geregeld, maar het blijft volgens de universiteit onzeker of deze vluchten doorgaan. Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben de komende dagen vluchten naar Israël geannuleerd. “Als die vluchten inderdaad worden geannuleerd, regelen we nieuwe tickets. Voorlopig hebben we hen geadviseerd op hun huidige locatie te blijven en de richtlijnen van de plaatselijke universiteit te volgen”, luidde het advies.

De universiteit heeft ervoor gekozen de exacte locatie van de studenten of hun specifieke studierichtingen niet bekend te maken. De huidige toestand van de studenten blijft onbekend, en de universiteit geeft er de voorkeur aan er geen commentaar op te geven, onder verwijzing naar privacykwesties, aldus de woordvoerder.

Drie studenten zouden naar Israël afreizen, maar hen is gevraagd hun reis uit te stellen, meldt de universiteit. Het bestuur merkte verder op dat zij, net als vele anderen, “geschokt waren door de uitbraak van geweld in Israël en de Gazastrook” tijdens het weekend.

Dinsdag hangt de universiteit de vlaggen halfstok op haar gebouwen. “We doen dit uit respect voor alle slachtoffers van dit conflict”, aldus het bestuur.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *