Max Verstappen in ‘generale’ Las Vegas halve seconde verwijderd van toptijd George Russell | Formule 1

[ad_1]

Met video’sHet is in Las Vegas nog gokken wie er later op de Amerikaanse avond de pole position pakt. In de laatste vrije training waren George Russell en Oscar Piastri ineens ook (veel) sneller dan Max Verstappen, die de vierde tijd noteerde. De Nederlander deed dit al veel eerder op de training. Beide Ferrari’s kwamen niet eens aan een snelle run toe.

Na een donderdag om snel te vergeten op het Las Vegas Strip Circuit verliep alles volgens schema en volgens plan tijdens de derde vrije training. De belangrijke kwalificatie staat later op de avond (vanaf 9.00 uur Nederlandse tijd) op het programma, maar dat betekende niet dat iedereen haast had om meteen naar buiten te komen. Het halve veld besloot er even naar te kijken. Ze lieten de baan op zich afkomen en zagen hoe de Ferrari’s zich opnieuw aan de top nestelden.

Dat was ook de insteek van wereldkampioen Verstappen. Hij was de dag ervoor tevreden (“ik vind het er goed uitzien vergeleken met anderen”), maar Red Bull vond het toch nodig om de avondklok tussen de trainingen door te ‘doorbreken’. Net als bij Mercedes was het pas de eerste keer dat het team dit deed, dus er volgde geen straf. Na ruim twintig minuten stuurde Verstappen eindelijk zijn RB19 de garage uit. De Nederlander ging meteen voor een snelle run op zachte banden. Meerdere keren kwam hij op P1 terecht, maar uiteindelijk was zijn 1.34.653 goed voor P4.

Verstappen vertraagt ​​in een snelle ronde:

Bij een nieuwe poging later in de training remde Verstappen en lag zijn snelste rondetijd ruim een ​​halve seconde boven die van George Russell. De Brit kreeg onbedoeld een beetje hulp van landgenoot Lando Norris en ging in zijn slipstream naar de toptijd: 1.34,093. Even eerder had Oscar Piastri enige verbetering laten zien voor het McLaren-team. De Australiër eindigde als tweede, bijna vier tienden, voor thuisrijder Logan Sargeant op P3.

Met nog ongeveer vijf minuten te gaan kwam de sessie abrupt ten einde toen de andere Williams-coureur, Alex Albon, tegen de muur botste. Op dat moment waren de Ferrari’s net naar buiten gekomen voor een snelle run op zachte banden. Tevergeefs, zo bleek. Charles Leclerc en Carlos Sainz lieten in de kwalificatie nog niet zien wat ze in huis hadden. Ferrari lijkt een belangrijke kandidaat voor de polepositie in Las Vegas, al heeft Sainz die uiteraard wel die (volgens velen) onbegrijpelijke gridstraf van tien plaatsen in het vooruitzicht.

Zo beëindigde Albon VT3 vroegtijdig:

Uitslag, klassement en programma
kijk hier de uitslag van de Grand Prix vanaf dit jaar, de stand in het algemeen klassement En het programma voor de rest van het seizoen.



Formule 1 seizoensklassement 2023


Kalender Formule 1




[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *