Oranje Nassau velt Kroatisch Winsum in spektakelstuk, Jered Faleye bijna gouden wissel

[ad_1]

Trainer Erwin Heerlijn van Oranje Nassau vergeleek Winsum vooraf met de Kroatische nationale ploeg: “Veel goede voetballers, maar nooit favorieten.” Zaterdag ook niet, Winsum verloor, maar kwam wel akelig dichtbij.

Bij Winsum zat Jered Faleye op de bank omdat hij donderdag, ook zonder afmelding, op de training ontbrak, en bij een trainer als Fred de Boer hoef je zulke grappen niet te maken. Na een kansloze eerste helft kwam Faleye in de ploeg en draaide het duel om. Binnen een kwartier werd de 2-0 ruststand geneutraliseerd.

Faleye was geen Modric, maar gleed slim een ​​voorzet van Menno Mulder binnen en even later scoorde Thijs Gerlofs na matig verdedigen de 2-2 tegen zijn oude ploeg. Niet alleen waren de poolijskappen aan het afbrokkelen, ON’s defensieve veiligheid was ook onderhevig aan erosie.

Drie strafschoppen werden in tien seconden geclaimd

De aantrekkelijke wedstrijd, gespeeld onder trieste weersomstandigheden, had beide kanten op kunnen gaan. Winsum zette de thuisploeg met de rug tegen de muur en de stand was 2-3. Het kwam niet en ON ging langzaam weer rechtop staan. Binnen tien seconden claimden de teams drie strafschoppen, één keer ON, twee keer Winsum. De uitstekende leider Robert de Wit, CDA-gedeputeerde van de provincie Groningen, wuifde het drietal terecht weg. Rick Wiersma bezorgde zijn ploeg een kwartier voor tijd de winst (3-2) met een prachtige lob. De net ingevallen Ezra Schrijver rondde de klus in de verlenging af na een fraaie voorzet van Tim Deelen (4-2).

Ook ON-aanvoerder Ard Veenhof begreep weinig van de tegenslag van zijn ploeg: “Voor rust was het heerlijk. Ze brachten wat andere jongens mee en gingen opportunistisch spelen. Daar hadden we moeite mee en daarna ging de eerste kans meteen voorbij. Gelukkig herstelden we ons.” Die goede eerste helft verdiende een beter vervolg.”

Extra drankje

Voor het zesde seizoen op rij jaagt coach Heerlijn met ON op promotie. Het is nog maar november, maar de overwinning was hard nodig om de komende tegenstanders DZOH en WVV niet uit het oog te verliezen. ON staat voor cruciale weken, drie thuiswedstrijden op rij moeten hun tomeloze ambities vormgeven. Winsum, waar de geblesseerde Menno Mulder ontbrak, bevindt zich in een heel andere positie. Midden op de tafel, vroeg op safe spelen en de regisseurs genieten graag van een extra drankje in het mooiste dorp van Nederland.

Prachtig doelpunt Rick Wiersma

Terug naar het begin van de wedstrijd. Nadat Yume Ramos een kans voor Winsum miste, greep ON de macht. Het plaatste de drilboor gedurende 45 minuten op het Winsumer-beton. Na één van de vele flitsende combinaties benutte Youri Schuur de rebound na een schot van Jim de Leeuw (1-0). Even later leek Stan Verhoeven onschuldig als een peuter die behoefte had aan een knuffel, maar zijn domme overtreding op Rick Wiersma leverde ON een penalty op. Hier werd koeltjes gebruik van gemaakt door Peter van Son (2-0). De achterstand veranderde niets aan de vechtstijl van Winsum, die bij balverlies gewillig instortte.

De bouw van ON was bij momenten een lust voor het oog. Toen Winsum er één keer op drukte, werd het vakkundig van het kastje naar de muur gestuurd. Het was dan ook een klein wonder dat de definitieve beslissing bij rust nog niet gevallen was. Veenhof loste opnieuw een vrije trap op de kruising.

Vloekend verdween kapitein Ramos naar binnen met een blad thee. Fred de Boer voerde twee wissels door, liet zijn ploeg aanvallen in plaats van wachten en opeens was alles anders. Het was gewoon niet genoeg, opnieuw tot grote teleurstelling van Ramos, die achteraf geen zin had om commentaar te geven. Over de ambities van zijn team wilde zijn collega Veenhof niet veel kwijt: “Eerst maar een paar keer achter elkaar winnen.

Oranje Nassau – Winsum 4-2

Scheidsrechter: Robert de Wit

Geel: Raul Bello, Faleye (Winsum), Veenhof (Oranje Nassau)

Toeschouwers: 150

Scorevoortgang: 14. Schuur 1-0, 20. Van Son 2-0 (pen.)

Oranje-Nassau: Heidekamp; Delen, Leidelmeijer, De Leeuw (78. Voigt), Veenhof, Schutte (70. Dos Santos), Van Son (78.Smit), Pinheiro, Anakotta, Wiersma (90.Careman), Schuur (70.Schrijver).

Winsum: Meijer; Timmer (46. Van Dijk), Zwakenberg, Hoff, Nienhuis, Gerlofs, Menno Mulder, Verhoeven (73. Raul Bello), José Bello, Ramos, Kamphuis (46. Faleye).

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *