Yesilgöz laakt ‘vage toverformule’ Omtzigt over premierschap

[ad_1]

Ze reageert op uitspraken van Omtzigt in het tv-programma Buitenhof zondag, drie dagen voor de verkiezingen. Desgevraagd zegt Omtzigt bereid te zijn premier te worden als er een kabinet komt met gespecialiseerde ministers, mensen die deskundig zijn op hun eigen vakgebied. Tegelijkertijd gaf hij aan nog steeds het liefst in de Tweede Kamer te willen blijven om leiding te geven aan de nieuwe NSC-fractie. Omtzigt houdt zich al weken niet bezig met de vraag of hij zelf premier wil worden als hij de grootste wordt of welke kandidaat hij voor die functie in petto heeft.

Eerder deze maand had Yeilgöz bij Omtzigt al aangedrongen op duidelijkheid. Ze vindt dat de kiezer “het recht heeft om te weten” of Omtzigt de ambitie heeft om premier te worden of niet. De NSC stond destijds samen met de VVD nog bovenaan de peilingen.

NSC is licht gedaald in de peilingen. Aan de top staan ​​de VVD, NSC en GroenLinks-PvdA, met kleine marges. Maurice de Hond voorspelde zaterdag een flinke zege voor de PVV, die daarmee virtueel bovenaan staat bij de VVD.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *