Tilburg neighborhood overrun by plague of cockroaches

[ad_1]

De Tilburgse wijk Reeshof wordt overspoeld door kakkerlakken, vooral rond de Lombardijenlaan. Bewoners vinden honderden insecten in hun huizen, auto’s en banden. De kakkerlakken komen uit de heggen die al lang onderhoud nodig hebben, vertelden de lokale bevolking Omroep Brabant. En van de gemeente krijgen ze niet veel hulp.

“Het is de Duitse kakkerlak”, vertelde een plaatselijke inwoner aan de omroeporganisatie. Ze zijn kleiner en sneller dan de kakkerlakken die doorgaans in Nederland voorkomen. En ze worden aangetrokken door hitte. ‘Dus ze zitten op je auto,’ zei de plaatselijke bewoner. “En als je ’s ochtends de autodeur opent, zit de hele rand vol kakkerlakken. Met honderden wezens op het dak.”

“Toen het op zijn ergst was, liet ik de auto een week bij mijn ouders staan”, zei een andere inwoner. Als ze niet oppast, kruipen kakkerlakken door haar zolderraam naar de bovenste verdieping. ‘Ik heb hiermee alle gewrichten bespoten,’ zei ze, terwijl ze naast de deur een blik kakkerlakgif tevoorschijn haalde.

Achterstallig onderhoud is voor Reeshof niet nieuw: de wijk valt onder categorie C van het onderhoudsniveau van de gemeente. De binnenstad valt in categorie A en staat bovenaan de lijst. Volgens Omroep Brabant staat Reeshof vaak aan het einde van de rij als de lokale bevolking om onderhoud of werkzaamheden vraagt.

Hierdoor komt er meer onkruid op de gemeentegrond. De heggen worden steeds hoger en afgevallen bladeren blijven op de grond liggen – een paradijs voor kakkerlakken. Bewoners hebben geprobeerd het onderhoud zoveel mogelijk zelf te doen, maar dit ongedierte is de druppel.

“Ik krijg al jeuk als ik er alleen maar over praat”, vertelde een andere inwoner aan de omroeporganisatie. “Ik heb ook heel slecht geslapen. Ze zitten gewoon tegen het hor van je slaapkamerraam. Normaal gesproken is het hier altijd zo netjes en doen we er alles aan om het netjes te houden. Maar als de gemeente hier niets aan doet, moeten we alarm slaan.”

PvdA-gemeenteraadslid Bea Mieris stelde gemeentelijke vragen over de kakkerlakkenplaag na ontvangst van een brief van buurtbewoners. Het college van burgemeester en wethouders moet die vragen nog beantwoorden, zegt een woordvoerder van de gemeente Tilburg tegen Omroep Brabant. Ze konden er niet veel over zeggen, alleen dat de door de lokale bevolking gevangen kakkerlakken momenteel in een gespecialiseerd centrum worden onderzocht. De gemeente moet dan een manier vinden om ze voorgoed van de straat te krijgen.

De lokale bevolking is wanhopig op zoek naar een snelle oplossing. “Wat als je hier een huis wilt verkopen? Of als uw bedrijf hier is. Als mensen horen dat je kakkerlakken hebt, is dat geen goede reclame”, aldus een bezorgde bewoner.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *