Net als in de film is een aanstekelijke poldervariant op La la land, maar weigert te ontroeren | Show

[ad_1]

beoordelingBioscoopmusicals van eigen bodem zijn schaars, zeker sinds de flop Zevende hemel uit 2016 (wie wil Halina Reijn horen stuntelen als zangeres; de film staat op Videoland). Net als in de film doet een bijzonder veilige poging tot een polderversie La la land zijn. Met bekende nummers waar niemand echt een hekel aan heeft en een stel – Noortje Herlaar en Benja Bruijning – met net genoeg chemie.

  • Sterrenwaardering
  • Sterrenwaardering
  • Sterrenwaardering
  • Sterrenwaardering
  • Sterrenwaardering

  Romantische komedie

Het maken van een wervelende musical mag niet onderschat worden. Ze spelen zich vaak af in een alternatieve, theatrale wereld waar iedereen zomaar in zang en dans kan uitbarsten. De truc is om het vervolgens van echte emotie te voorzien. Net als in de film zal er nooit in slagen deze werelden te verenigen. Het blijft een vlak spel. Een vermakelijk vlak toneelstuk, dus.

Misschien wel de leukste vondst: acteurs Herlaar en Bruijning zijn eind dertig, maar spelen ook met veel plezier de middelbare schoolversies van hun personages Annabel en Sander. Zij is het uitbundige, mooiste meisje van de klas, hij is de stille wateren en diepe grond-emo. Tegenpolen die elkaar in hun gedeelde liefde voor muziek na heel wat voorspelbare omwegen weten te vinden (natuurlijk moet Annabel eerst af van een arrogante vriend en manager).

De vonk slaat vooral over als ze in de jaren ’90 besluiten te stoppen met hun dansact Drie is een menigte. Weg met dat commerciële stempel. Samen gaan ze, net als op school, weer achter de piano zitten om iets te creëren waar hun hart sneller van gaat kloppen. En een beetje samenvoegen.

Cocktail tot meezingers

De muzieksmaak van de makers gaat inmiddels alle kanten op. Die jukeboxconstructie zorgt voor een aanstekelijke cocktail van bekende meezingliedjes, maar de complete willekeur is ook wel een beetje irritant. Volumia, Doe Maar, Rob de Nijs, maar ook Earth & Fire en oh… nog eentje van Doe Maar. Voor ieder wat wils, moet de gedachte geweest zijn. Het belangrijkste en enige originele nummer, Eigen wegkomt uit de pen van de populaire singer-songwriter MEAU en komt daar helaas niet vandaan Jij deed dat-niveau.

Het kleurrijke en sympathieke Net als in de film Hij is netjes gegrond, maar mist de laklaag waardoor hij nooit helemaal tot leven komt. Hoe hard de film ook zijn best doet, kippenvel en tranen komen nooit.

Regie: Albert Jan van Rees en Dorien Goertzen. Met in de hoofdrollen: Noortje Herlaar, Benja Bruijning, Uriah Havertong en Kay Greidanus


Bekijk hier al onze video’s over de nieuwste films en series:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *