Guns N’ Roses-frontman Axl Rose en acteurs Jamie Foxx en Cuba Gooding Jr. aangeklaagd voor seksueel wangedragGuns N’ Roses-frontman Axl Rose en acteurs Jamie Foxx en Cuba Gooding Jr. behoren tot de prominente figuren uit de Amerikaanse entertainmentindustrie die deze week worden beschuldigd van seksueel wangedrag. Dit gebeurde vlak voor de deadline op donderdag 23 november, waardoor het mogelijk werd om oude declaraties in New York in te dienen.

Een voormalige Penthousemodel klaagde Axl Rose aan. Volgens gerechtelijke documenten zou de 61-jarige zangeres van de hardrockband Guns N’ Roses haar in 1989 zonder toestemming hebben vastgebonden en anaal hebben verkracht in een hotelkamer in New York. De vrouw zegt dat ze getraumatiseerd achterbleef en angstgevoelens had. en jarenlang depressief. Ze beweert ook dat haar liefdesleven er nog steeds onder lijdt. Het model eist daarom schadevergoeding. Rose ontkent de beschuldigingen en zegt dat er nooit iets heeft plaatsgevonden.

Emotionele stress

Een andere vrouw klaagde acteur Jamie Foxx aan omdat hij haar in 2015 zou hebben betast. In een restaurant in New York zou hij zijn handen in haar broek hebben gedaan en zijn vingers in haar vagina en anus hebben gestoken. Twee vrouwen beschuldigen acteur Cuba Gooding Jr. ervan dat hij hen zonder toestemming kuste. Een vrouw zegt dat hij ook zonder toestemming haar borsten heeft betast. De vrouwen eisen schadevergoeding, onder meer vanwege emotionele stress en gederfde inkomsten.

Eerder werden rapper Puff Daddy, rockzanger Steven Tyler, een groot platenlabel en acteur en cabaretier Bill Cosby beschuldigd van seksueel misbruik. De 86-jarige Cosby, die eerder is veroordeeld voor seksueel misbruik, heeft zich via een woordvoerder uitgesproken.

In De Hollywood-verslaggever Cosby’s woordvoerder veroordeelde de zogenaamde wet van New York Kijk achterruit. Vrouwen zouden de wet misbruiken om succesvolle, rijke mannen te achtervolgen. “Wanneer zal het stoppen en wie zal de volgende man zijn die het slachtoffer wordt van de Kijk achterruit?”, aldus de woordvoerder.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *