Voorwaardelijke gevangenisstraf van een week voor man uit Leeuwarden die scooterrijdster mishandelt

[ad_1]

Een 52-jarige Leeuwarden is vrijdag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een week. De man heeft in de zomer van vorig jaar een scooterrijder mishandeld.

De verdachte reed op 13 juli vorig jaar ook zelf op een scooter. Zijn interpretatie van wat er gebeurde was dat de scooterrijder hem afsneed, waarna hij zijn middelvinger opstak. Bij de spoorwegovergang in Achter de Hoven zou de vrouw hem van achteren hebben aangereden en, toen hij wilde wegrijden, verpletterd hebben.

Ze zou zijn been hebben geraakt met de scooter en vervolgens met haar mobiele telefoon foto’s van hem en zijn scooter hebben gemaakt. “Ik moest me van haar bevrijden”, zeiden de Leeuwarden tegen de rechter. Zijn versie van de gebeurtenissen was in strijd met wat de vrouw had verklaard.

Knipperend licht

Voordat hij de spoorwegovergang bereikte, zou de man met het linker zwaailicht hebben aangegeven, waarna hij rechtsaf is gegaan en haar de middelvinger heeft gegeven. Toen de twee elkaar ontmoetten bij de spoorwegovergang, vroeg de vrouw waarom de verdachte zijn middelvinger opstak.

Hij zou op zijn beurt de vrouw hebben opgedragen haar ‘grote mond’ te sluiten en haar op de schouder te hebben geduwd, waardoor ze met scooter en al omviel. Terwijl ze op de grond lag, viel het gaspedaal van de scooter op haar voet. Een onafhankelijke getuige had de lezing van de vrouw onderschreven.

Die ondersteunende verklaring bracht de rechter ertoe de lezing van de vrouw te geloven. De Leeuwarden hadden zich bepaald niet volwassen gedragen, vond de rechter. De officier van justitie had twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf geëist, maar de rechter stelde daaraan één week voorwaardelijk. De vordering tot schadevergoeding van het slachtoffer, 250 euro voor gemaakte kosten en 100 euro schadevergoeding, werd afgewezen.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *