Nederland blijft repatriëringsvluchten Israël uitvoeren

[ad_1]

Nederland zal repatriëringsvluchten vanuit Israël blijven uitvoeren “zolang als nodig en zolang de veiligheidssituatie in Israël dit toelaat.” Dat hebben de ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

De aangekondigde tweede Nederlandse repatriëringsvlucht vanuit Israël vertrekt donderdag overdag vanuit Keulen in Duitsland naar Israël om gestrande Nederlanders op te halen. Het vliegtuig zal naar verwachting donderdagavond in Eindhoven landen.

De vlucht wordt uitgevoerd met een toestel van Defensie, zo werd woensdagavond bekend. Aanvankelijk zou KLM de vlucht uitvoeren, maar de luchtvaartmaatschappij trok zich om veiligheidsredenen terug. Hoeveel Nederlanders mee zullen gaan met de tweede repatriëringsvlucht is nog niet bekend gemaakt.

De eerste vlucht met Nederlanders uit Israël is woensdagavond aangekomen op de militaire vliegbasis in Eindhoven. Het legervliegtuig vervoerde 199 mensen, waaronder middelbare scholieren, studenten en leraren.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken roept Nederlandse reizigers die Israël willen verlaten op zich bij de afdeling aan te melden voor een vertrekmogelijkheid. Mensen die op een andere manier het land uit kunnen reizen, moeten dat doen, aldus het ministerie. “De veiligheidssituatie kan snel verslechteren. Wacht niet op een repatriëringsvlucht van de overheid.”

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *