Voorwaardelijke celstraf voor man uit Tijnje (40) vanwege bedreigen bewindvoerder en GGZ-begeleider

[ad_1]

Een 40-jarige inwoner van Tijnje is wegens het bedreigen van zijn bewindvoerder en zijn geestelijk verzorger bij verstek door de politierechter veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken.

In augustus dit jaar uitte de man tweemaal telefonisch bedreigingen richting zijn beheerder. Hij beweerde dat hij “een echt pistool” had en dreigde onder meer “de boel in brand te steken”. In een telefoongesprek met de beheerder dreigde hij bovendien zijn leidinggevende bij de GGZ “in het hoofd” te schieten.

Volgens de officier van justitie is de man verslaafd aan drugs en heeft hij psychiatrische problemen. Hij had tegen de politie gezegd dat hij “een beetje in de war” was en zei toen “de gekste dingen”. Hij wist niet meer precies wat hij had gedaan.

Volgens de reclassering begrijpt hij niet zo goed wat er met hem aan de hand is. Hoewel hij psychiatrisch patiënt is, was hij naar het oordeel van de agent niet geheel incompetent. Het contact met de beheerder zou inmiddels hersteld zijn.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *