Formule 1-zender Viaplay bereikt akkoord over de kwijtschelding van een deel van miljoenenschuld | Show

[ad_1]

Streamingdienst Viaplay, bekend van Formule 1-uitzendingen in Nederland, heeft overeenstemming bereikt over het kwijtschelden van een deel van zijn schulden. Het bedrijf haalt ook het equivalent van 350 miljoen euro op via de uitgifte van nieuwe aandelen. Viaplay kwam dit jaar na grote verliezen in financiële problemen en kondigde aan zich uit veel landen terug te trekken.

Na onderhandelingen met crediteuren en aandeelhouders maakt het bedrijf bekend dat het 2 miljard Zweedse kroon (175 miljoen euro) aan leningen gaat afschrijven. Hiervan wordt 44 miljoen euro omgezet in aandelen in het entertainmentbedrijf. Viaplay maakt ook bekend dat het nieuwe afspraken heeft gemaakt over 1,3 miljard euro aan uitstaande schulden, onder meer door het verlengen van de betalingstermijn.

Daarnaast versterkt het Scandinavische entertainmentbedrijf de eigen balans door de uitgifte van 350 miljoen euro aan nieuwe aandelen. Deze nieuwe aandelen gaan naar bestaande aandeelhouders, zoals Canal+ en de Tsjechische investeringsmaatschappij PPF.

Verliezen

De verliezen van Viaplay bedroegen tussen januari en eind september 600 miljoen euro. Om kosten te besparen kondigde het streamingbedrijf het vertrek aan van vrijwel alle internationale markten, behalve Nederland en de Scandinavische landen. Biedingen van potentiële kopers van Viaplay-activiteiten in Polen, de Baltische staten en het Verenigd Koninkrijk stelden vervolgens teleur. Daarom verwachtte het bedrijf nog meer geld te verliezen en waren er drastische maatregelen nodig om te overleven.

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.



Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *