More body parts found washed up on Texel beach


Op het strand van Texel werd onlangs nog een lichaamsdeel gevonden. Nadat een plaatselijke strandjutter vorige week een broek met botresten aantrof, vond een andere bewoner van het eiland afgelopen weekend een schoen met een voet er nog in. NH-nieuws donderdag gemeld.

Texel is het grootste van de vijf Nederlandse Waddeneilanden die de noordkust van Nederland omringen.

Een inwoner uit de Koog, een dorp gelegen aan de Noordzeekust van het eiland, heeft zondagochtend een schoen gevonden op een strand. “Ik zag dat er nog een bot in zat. In een sok. Ik was verbaasd. Het was duidelijk een voet, heel en intact”, vertelde de vrouw aan de lokale omroep. De politie heeft het Nederlands Forensisch Instituut gevraagd de botten te identificeren.

Deze ontdekking komt nadat plaatselijke strandjutter Maarten Brugge vorige week tegen NL Times vertelde dat hij steeds vaker voorwerpen tegenkomt die van vluchtelingen lijken te zijn. Hij heeft onlangs een reddingsvest, verschillende rugzakken, een tandenborstel en kleding gevonden.

Brugge zei dat hij gelooft dat deze voorwerpen waarschijnlijk toebehoorden aan mensen die met kleine boten probeerden het Engelse Kanaal van Frankrijk naar Engeland over te steken. Uit cijfers van de Britse overheid blijkt dat de afgelopen vijf jaar meer dan 100.000 migranten zijn betrapt die het Kanaal overstaken in kleine boten. Ongeveer 25.000 migranten waren dat gedetecteerd in 2023 vanaf 3 oktober.

Wanneer deze boten kapseizen of lekken, worden ze door de stroming noordwaarts meegevoerd en bij westelijke wind richting de Nederlandse kust, om vaak op de Waddeneilanden terecht te komen.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *