Actrice Bertrie Wierenga uit Leeuwarden wint Televizier-Ring voor beste acteur

[ad_1]

Bertrie Wierenga uit Leeuwarden heeft donderdagavond de Televizier-Ring Acteur gewonnen op het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré.

De actrice uit Leeuwarden won de prijs voor haar rol als Shanti Vening in de dramaserie Goede Tijden Slechte Tijden ( GTST ). Ze versloeg Kim van Kooten, die genomineerd was voor haar rol in de NPO-serie Dag nacht en Robert de Hoog vanwege zijn acteerwerk in de Videoland-serie Mocro-maffia En Slapers .

Wierenga kon de winst ternauwernood onder controle houden. ‘Oh shit,’ stamelde ze toen ze het podium betrad. “Bedankt voor deze prachtige prijs”, vervolgde ze na afloop. “Ik voel me extra gezien.”

Ze droeg haar prijs op aan ‘iedereen die zich minder gezien of gehoord voelt’ omdat ‘we geen idee hebben welke weg mensen inslaan’.

De passie

Naast haar acteerwerk in GTST Wierenga speelde begin dit jaar ook in The Passion in Harlingen. Daar speelde ze de rol van Maria Magdalena. In haar woonplaats schittert de actrice sinds kort ook op het ijs in de musical De Tocht.

Wierenga ontving de onderscheiding uit handen van aftredend staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu. De acteerprijs is sinds 2018 genderneutraal.

Oogbollen

De belangrijkste prijs van de avond, de Gouden Televizierring, ging naar de dramaserie Oogbollen (BNNVARA). De serie versloeg een datingshow B&B vol liefde (RTL4) en talkshow De Oranje Zomer (SBS6). Laatstgenoemde zender won nog twee andere prijzen. Hélène Hendriks won de ring voor beste presentatrice en Noa Vahle ontving het Televizier Ringtalent.

Het beeldje voor de jeugdprijs ging naar Steven & Jamie Kazàn voor hun serie Weg naar Vegas , het afscheidsconcert van Rob de Nijs, won een ring in de categorie Impact. De YouTube-serie Police 24/7 won de prijs in de categorie Online Video Series.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *