Brenda Lee schrijft geschiedenis en stoot kersthit Mariah Carey van de troon | Show

[ad_1]

Brenda Lee is er erg blij mee zo’n 65 jaar na haar kersthit Rocken rond de kerstboom werd uiteindelijk uitgebracht op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Hot 100. De inmiddels 78-jarige zanger is het daar niet mee eens Verscheidenheid.

De afgelopen jaren liep Lee altijd achter met haar kerstklassieker Het enige wat ik wil voor Kerstmis ben jij van Mariah Carey. Dat is deze week niet het geval. Lee heeft zelf een idee waarom dat gebeurt. “Ik heb geweldige mensen in mijn bedrijf waarmee ik al sinds mijn tiende samenwerk. Ze hebben zo hard voor mij gewerkt.”

Lee bedankt ook haar trouwe fans, die haar vanaf het begin hebben gesteund. “Ze zijn bij mij gebleven, iedereen is trouw geweest”, zegt de zanger. Lee zegt dat ze gelukkiger is voor de mensen om haar heen dan voor zichzelf met de eerste plek op de Amerikaanse hitlijst. En over haar kersthit zegt ze: “Een goed liedje kun je niet tegenhouden.”

Opnames

De inmiddels 78-jarige Lee schrijft mee Rocken rond de kerstboom meerdere platen op haar naam. Nooit eerder heeft een nummer zo lang moeten wachten (ruim 63 jaar) om na binnenkomst de top te bereiken en Lee breekt bovendien het record voor de langste periode tussen twee nummer 1-hits.

Lee zong het lied toen ze nog maar 13 jaar oud was. Het nummer werd tussen 1960 en 1962 elk jaar vermeld en vervolgens opnieuw in 2014. Sindsdien wordt Lee elk jaar vermeld. In 2019, 2020, 2021 en 2022 kwam het nummer telkens op de tweede plaats en nu is het eindelijk raak.

Ook in Nederland lijkt het Rocken rond de kerstboom steeds populairder worden. Vorig jaar bereikte het nummer voor het eerst de top 5 in de Single Top 100.

Luister ook hieronder naar de AD Media Podcast. Je kunt al onze podcasts vinden op ad.nl/podcasts.



Bekijk hieronder onze show- en entertainmentvideo’s:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *