Onbeperkt smikkelen voor alle leeftijden in De Piramide op Gronings-Friese grens | restaurantrecensie

[ad_1]

Ons team van foodlovers test restaurants, eettentjes, foodtrucks en andere hotspots in het Noorden. Dit keer was Linda bij De Piramide in Opende.

Waar zijn we?

Bij De Piramide in Opende, op de Gronings-Friese grens met Surhuisterveen. Na leegstand heeft het karakteristieke pand in 2016 weer een restaurantbestemming gekregen. Harm Postma heeft in april 2020 het cateringbedrijf overgenomen van de vorige eigenaar. Het bedrijf doet aan catering en verzorgt tevens high tea’s. Van donderdag tot en met zondag is er een Nederlands buffet. Tot 20.30 uur kun je kiezen uit koude en warme gerechten, en tot 22.00 uur kun je nog desserts, drankjes eten en koffie bestellen.

Wat dacht je van hier?

Bij volledige bezetting biedt het restaurant plaats aan zo’n 120 gasten en vanavond zijn vrijwel alle zitplaatsen bezet. De jassen hangen we zelf op, waarna we naar onze plek worden gebracht. We hebben een ruime zitplaats aan onze tafel van vier. De piramide heeft een plafond, waardoor je het hoogste punt van het bouwwerk binnenin niet kunt zien. Waarschijnlijk ook beter voor de akoestiek. Ondanks dat het restaurant gevuld is met kleine en grote groepen, variërend in leeftijd van jong tot oud, is er geen geluidsoverlast. De muziek is zacht en niet overweldigend. Voor kinderen is er in de hal een ruime speelhoek en voetbaltafel.

Wat staat er op het menu?

Er is ruime keuze uit koude en warme voorgerechten (soep met brood, diverse soorten vis, sla en diverse salades), er zijn snacks, diverse aardappelgerechten, pasta, rijst, groenten en diverse soorten vlees in saus. Wie een beetje geduld kan opbrengen, gaat naar de open keuken ‘t Bakhûkje. Daar kunt u een stukje vlees of vis laten grillen. En als klap op de vuurpijl is er een uitgebreide desserthoek met ijs, soesjes, macarons, strudel, zoetigheden, fruit en vers fruit.

Hoe zien onze borden eruit?

De kunst van het buffeteten is niet te snel en niet te veel eten. Dat is best een uitdaging als je veel leuk vindt en alles graag probeert. En hoe is het eigenlijk? Is het toegestaan ​​om koud te hebben na warm of door elkaar gemengd te zijn? Kunnen vis en vlees op één bord? Ach, wat maakt het uit. Wij gaan er gewoon van genieten.

We worden blij van de lekker gekruide gebakken aardappelen, de gehaktballetjes in jus die geen kant-en-klare springballetjes zijn maar echt naar vlees smaken. En omdat we het nooit meer zelf maken, voegen we witlof toe met ham en afgedekt met een royale laag gesmolten kaas. We bezoeken de grillhoek twee keer: één keer voor vis (een spiesje met garnalen en tongfilet) en een rondje vlees. We krijgen een lekker mals stukje biefstuk.

De piramideburger is een echte aanrader. Hij is te bestellen als burger los van de bakplaat, maar ook als de jonge, hardwerkende en vriendelijke chef-kok ‘met alles erop en eraan’ aanbiedt. Het stuk vlees wordt vervolgens geserveerd op een stuk stokbrood met kruidenboter, wat sla en een stukje omelet. Dit tussendoortje noemen wij het signatuurgerecht van het buffet.

Na veel kleine hoeveelheden van veel verschillende gerechten is er nog een beetje ruimte over voor het dessert. Ook in deze hoek is er volop keuze. Tijdens de eerste ‘scan’ van het buffet had ik al zin in een stukje strudel met warme kersen en slagroom.

Hoe is de service?

De tafel zal nooit vol staan ​​met lege en vuile borden, omdat deze snel worden verzameld. Wij kunnen de drankjes gewoon aan tafel bestellen. Dat geeft ons wat rust en zorgt ervoor dat we bij iedere gang op hetzelfde tijdstip aan tafel zitten en samen kunnen eten.

Wat vinden wij van het eten?

“Is alles naar wens verlopen?”, horen we als we gaan afrekenen. Het antwoord is een volmondig ‘ja’. De avond was precies wat we verwacht hadden. Saladeeters missen aan het begin van de avond het net als het om brood gaat, maar dat wordt snel bijgevuld. En zo gaat het de hele avond door: er worden geen bakken daadwerkelijk leeggemaakt of vervangen door nieuwe inhoud. En met 29,50 euro per persoon eet je ook nog eens voor een nette prijs.

Zullen wij terugkomen?

We zien onszelf hier wel eens zitten, bijvoorbeeld met familie. Dit zou ook een geweldige plek zijn voor een groep met kinderen. En ontmoeten Groningse en Friese collega’s elkaar? Dan is De Piramide perfecte ‘neutrale grond’.

De piramide is geopend

Provincialeweg 2, 9865 AH Opende

piramide-opende.nl

Budget: ++

Vega-vriendelijk: ++

Rolstoeltoegankelijk: ++++

Parkeren: ++++

Kindvriendelijk: ++++

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *