Soldaat schiet vanaf 65 meter raak (met bal) en Annabelle uit Winsum is het allersnelst in de kart. Dit is het goede nieuws van deze week

[ad_1]

Goed nieuws is geen nieuws, zeggen ze. Nou, dat denken wij! Lees hier het wekelijkse overzicht van het liefste, leukste, hoopvolle en grappigste nieuws uit Groningen en Drenthe. Met bijpassende liedjes en links naar nog meer goed nieuws.

Deze soldaat schiet vanaf grote afstand scherp met een bal

Brian Tefi zal het nooit vergeten. De Grijpskerk-voetballer schoot vanaf 65 meter op het doel van VEV ’67. Doelman Pim Wellinghof van VEV ’67 kon het schot niet meer stoppen. Doel dus. Waarom is dat goed nieuws? Nou ja, omdat Tefi een beroepsmilitair is. We zien liever een soldaat die met een bal op een doel schiet, dan een soldaat die met een wapen op iets of iemand schiet. Daarom.

Vincent lokt duizenden naar het Drents Museum

Uit de categorie: daar zijn we weer. Schilder Vincent van Gogh had bij leven al moeten beseffen dat hij zowat de meest besproken man in deze rubriek zou worden… hoe anders zou zijn leven zijn verlopen!! In alle ernst is de tentoonstelling over Van Gogh en nabestaanden in het Drents Museum in Assen al door ruim 60.000 bezoekers bezocht. Museumdirecteur Harry Tupan verwacht rond Kerstmis de 80.000ste bezoeker te mogen verwelkomen. Zo zie je maar, ruim 130 jaar na zijn dood is Vincent nog steeds springlevend.

Johannes bouwde tijdens zijn studie een replica van het Academiegebouw

Ga naar school, leer iets. Sommigen zijn er dol op, anderen haten het. Neem Herman Brood en Dolf Brouwers. Ze wilden nooit meer terug naar die rotschool. Er zijn mensen die liever de school platbranden. Niet de Duitser Johannes Bey, die inmiddels is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij deed daar Europese Cultuur en in zijn vrije tijd was hij met veel plezier bezig met een hobby. Met 70.000 legoblokjes bouwde hij het Academiegebouw van de universiteit minutieus na. Tijdens de diploma-uitreiking exposeerde hij zijn kunstwerk kort in de hal van het Academiegebouw. Grappig detail: het kostte hem maar een half jaar minder om zijn academiegebouw te bouwen dan om zijn hele 5-jarige studie af te ronden.

Annabelle is de snelste van Nederland en België in de karting

Ze is 16, komt uit Winsum en is kartkampioene in Nederland en België. Voor senioren tot 30 jaar. Met Annabelle Brian hebben we er weer een kampioen bij. Zonder pardon jaagt ze oudere jongens van de baan, buiten de baan blijkt ze een lief, verlegen meisje te zijn. Ze racet al sinds haar negende. Vorig jaar werd ze First Lady in Le Mans tijdens de wereldkampioenschappen. Annabelle droomt – hoe kan het ook anders – van de Formule 1. Ze is een stoere en snelle meid. En wat snel is, zal goed zijn. Of: wat goed is, komt snel. Beide zijn hier van toepassing.

Agent redt vrouw uit ondergedompelde auto

Een agent heeft deze week tussen Meppel en Rouveen het leven gered van een 55-jarige vrouw. De auto van de vrouw viel in het water. Toen de agent arriveerde, lag de auto volledig op zijn kop. Hij dacht er niet lang over na, sprong in het water en redde de vrouw uit haar benarde situatie. Eenmaal op het droge bleek dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. De levensreddende engel werd vervolgens gedwongen haar rijbewijs in te trekken. Held of tiran? Held natuurlijk!

Artiesten brengen muzikaal eerbetoon aan gewaardeerde technicus

Een grote groep muzikanten uit Groningen bracht vrijdag in cultuurcentrum VanBeresteijn een passend eerbetoon aan collega-muzikant en opnametechnicus Dik Pomp. Pomp zit achter de knoppen van Audio Studio De Fabriek, gehuisvest in – je raadt het al – een heel oud en opvallend fabriekspand in Veendam. Pomp heeft daar veel muziek opgenomen. Met allerlei artiesten. De artiesten zijn hem zo dankbaar voor het vakmanschap dat hij achter de knoppen heeft geleverd, dat de muzikanten hem vrijdag een muzikaal feest aanboden. In het cultuurcentrum omdat het ook pure cultuur is die Pomp in zijn Fabriek levert.

Wat is jouw goede nieuws? Zie jij een tweet of een Insta-post met leuk of opmerkelijk nieuws? Laat het ons weten via redactie@dvhn.nl met goed nieuws en – met een beetje geluk – lees je het niet veel later opnieuw in deze rubriek.

Meer lezen over het goede nieuws?

Wilt u meer lezen over de berichten in deze rubriek? Klik op een van de onderstaande links:

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *