Nog zo’n 3,5 miljard kilometer te gaan, maar de Psyche is de ruimte in | Buitenland

[ad_1]

De Amerikaanse ruimtesonde Psyche werd gelanceerd in Florida en begon aan zijn missie. Livebeelden lieten zien hoe de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de Psyche de ruimte in schoot.

De lancering zou oorspronkelijk donderdag plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege slecht weer in de staat Florida. De Psyche – met een gewicht van 2.747 kilo – zou in 2029 moeten arriveren bij een asteroïde die ook Psyche heet. Het werd in 1852 ontdekt door een Italiaanse astronoom en draait rond de zon tussen de planeten Mars en Jupiter. Psyche zal minimaal 26 maanden op locatie werken. Tot nu toe kon de asteroïde alleen vanaf een zeer lange afstand worden bestudeerd. Het gesteente in kwestie bestaat grotendeels uit metalen, terwijl andere gesteenten vooral uit steen en ijs bestaan.

Miljarden kilometers

Planeten zoals de aarde zijn mogelijk gevormd door het samenklonteren van dergelijke rotsen. Psyche kan wetenschappers meer leren over het ontstaan ​​van onze aarde. Om daar inzicht in te krijgen moet de sonde twee jaar lang foto’s maken van de rots, het oppervlak in kaart brengen en meten waaruit de asteroïde precies is gemaakt. Via de website van NASA is de reis van Psyche precies te volgen. De ruimtesonde – een onbemand ruimtevaartuig – zal in totaal 3,5 miljard kilometer afleggen. De asteroïde is ongeveer 280 kilometer breed en 232 kilometer lang. Naar verwachting zal Psyche in mei 2026 langs Mars vliegen. NASA heeft in totaal ruim 1 miljard euro in het hele project geïnvesteerd.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *