[ad_1]
Ons team van foodlovers test restaurants, eettentjes, foodtrucks en andere hotspots in het Noorden. Dit keer was Esther bij Jachtlust in Steenbergen.
Waar zijn we?
In de kop van Drenthe, dichtbij Roden. Twee jaar geleden openden de twee twintigers Peer Wagenaar en Dennie Postma brasserie Jachtlust in Steenbergen. Het duo ontmoette elkaar in de keuken van restaurant Rikus in Eext en startte deze zaak midden in coronatijden.
Wat dacht je van hier?
De brasserie is gevestigd in een boerderij uit 1846. De inrichting past daarbij: rustiek en robuust. Warme kleuren (okergeel, donkergroen), veel hout, ruime tafels, een open ruimte met hier en daar herfstboeketten met rode en oranje tinten. Je hebt het gevoel dat je in een ouderwetse gelagkamer bent waar een open haard kan knappen.
Leuk voor kookliefhebbers: dankzij de open keuken kun je de chef-kok aanschouwen, met goed zicht op de bereiding van de borden. Op deze woensdagavond begin oktober zijn wij de enige gasten, maar later op de avond arriveert er een grote groep en dineert in de aangrenzende ‘whiskykamer’. Gelukkig geven we deze jongens een volledige zaak.
Omdat ze hier iets kunnen doen?
Dat kun je wel zeggen, het kookplezier spat ervan af deze avond. Wij kiezen voor de Jachtlust Proeverij – waarbij je uit alle voor- en nagerechten iets voorgeschoteld krijgt en je zelf je hoofdgerecht kiest – en dat is een schot in de roos.
Om te beginnen verschijnt er een groot bord op tafel met: een verse steak tartaar met een kwarteleitje, een even vers stukje gerookte zalm met sinaasappel, bulgursalade en gepofte noedels, knapperig brood met huisgemaakte kruidenboter, gerookte auberginedip en aioli en een carpaccio van rode biet met oude kaas. Het is een feest van smaken: bitter, zoet, zout, zuur, romig, rokerig, knapperig, sappig, vlees, vis en vegetarisch. Het gaat allemaal voorbij en is allemaal in balans.
Na zo’n vliegende start valt het hoofdgerecht vaak wat tegen…
Nou ja, daar lijkt het een tijdje op. Er verschijnt een gerecht voor mij dat ik in eerste instantie niet helemaal begrijp; Ik herken de witlofgratin die ik besteld heb in ieder geval niet. Maar nadat ik om uitleg vroeg, bleek het in het kleine bakje te zitten. Op het diepe bord staan de bijgerechten: een aardappeltaartje met gegrilde herfstgroenten, knolselderpuree en een fantastische wortel-kokossaus. Er is ook een bietensalade.
Een vegetarisch hoogstandje waarbij wederom alle smaken wonderwel bij elkaar passen. Ik ben verkocht. Mijn tafelgenote kijkt een beetje jaloers naar mijn bord, maar neemt ook genoegen met een voortreffelijke burger van Gronings weiderund (met oude kaas, vondst), klassiek geserveerd met een salade, huisgemaakte friet en – naar wens dat hadden we vaker: zelfgemaakte mayonaise.
En hoe is de service?
Vanwege deze rustige avond zijn de eigenaren slechts twee. Ze vormen een professionele tandem, waarbij Peer in de keuken en Dennie de bediening verzorgen en helpen afwassen waar nodig. Het is heerlijk om iemand aan tafel te hebben die precies weet wat je eet.
Dus echt niets om over te mopperen?
Nou ja, er is ook een dessert. Tenslotte staat er nog een mooi versierd bord op tafel, met cheesecake met nazomerfruit, een stuk boterkoek met citroen, een beetje noga, huisgemaakt yoghurtijs met limoen (mmm!) en een tiramisu met Tia Maria. De tiramisu vinden wij het enige minpuntje van de avond. Maar ja, dat kunnen we eigenlijk niet meer eten.
Zullen wij terugkomen?
Wat dacht je! Jachtlust is een echte aanrader.
Brasserie Jachtlust
Adres: Hoofdweg 22, 9307 PB Steenbergen
Plaats:
Budget €€ €
Vega-vriendelijk ★★★★☆
Rolstoel toegankelijk ★★★☆☆
Parkeren ★★★★ ★
Kindvriendelijk ★★★☆☆
[ad_2]