Ronald Koeman ondanks nederlaag trots op Oranje: ‘We hebben ons kranig geweerd’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

met samenvattingRonald Koeman durfde het bijna niet te zeggen, maar voor hem was de nederlaag tegen Frankrijk er één met lichtpuntjes. “Ik heb veel positieve dingen gezien”, zei de bondscoach na de 1-2-nederlaag.

Koeman kon zijn vooraf gemaakte plan al snel in de prullenbak gooien toen Kylian Mbappé na zeven minuten de 0-1 maakte. “We hadden voor een bepaalde aanpak gekozen, dus het wordt er niet makkelijker op als het zo snel 0-1 staat. Bij 0-1 laat Xavi Simons twee keer zijn rug lopen, en dat straffen ze af. De centrale dekking was ook niet helemaal goed.” “Ik denk dat Virgil van Dijk eruit komt. Je weet dat tegen dit soort tegenstanders alles moet kloppen. Dan kan het niet zo zijn dat je de bal in de gaten houdt en niet je man.”

Uiteindelijk zag Koeman dat Oranje beter in de wedstrijd kwam. “Wij hadden zelfs betere kansen dan Frankrijk”, zei hij tegen de NOS. “Dat Mbappé zo’n mooie tweede goal maakt, maakt op dit niveau het verschil. Zo’n speler hebben we niet. Ik ben trots op de ploeg, want ze hebben tot het laatste moment geprobeerd terug te komen. Dat voelde je daar.” zat er nog iets in.”

Bekijk hier het overzicht:

Koemans mond krult vooral als het over de debutanten gaat. Hij vond dat Bart Verbruggen een rustige indruk maakte – ‘al had hij weinig te doen’, hij noemde Tijjani Reijnders een moderne voetballer en hij genoot ook van Quilindschy Hartman. “Je kunt het niet zeggen omdat je de wedstrijd hebt verloren, maar ik denk dat we dapper hebben gevochten.”

Maandag wacht een belangrijke wedstrijd tegen Griekenland. De Grieken wonnen vrijdagavond van Ierland, waardoor ze drie punten voorsprong hebben op het Nederlands team in Groep B. ‘Dat maakt het er niet makkelijker op. Griekenland zal vooral in een thuiswedstrijd bloed ruiken. We weten wat ons te doen staat. .”

Virgil van Dijk: ‘Ik voelde dat er meer in zat’

In maart verslagen door Frankrijk, nu opnieuw verloren. Virgil van Dijk had er een hekel aan, omdat hij voelde dat er meer aan de hand was de 2-1 nederlaag. “Natuurlijk hanteren we een iets andere tactiek. Zak wat meer door en kies het moment om druk uit te oefenen en dat hebben we bij vlagen goed gedaan, vind ik. Maar dan verlies je en dat is jammer, want ik heb het gevoel dat er meer in zat”, aldus Van zei Dijk bij de NOS.

Opnieuw raakte het Nederlandse team snel op achterstand. In Parijs was het na 1 minuut en 55 seconden. Nu na iets meer dan vijf minuten. “Onoplettendheid? Dat vind ik moeilijk om te zeggen,’ zei de kapitein. ‘Je moet jezelf oppakken. We speelden eigenlijk goed voor en na dat doelpunt. We hebben gevochten en bij vlagen goed voetbal laten zien en kansen gecreëerd.”

Lees ook

Oranje op rapport |Hoogste cijfer voor debutant Quilindschy Hartman, twee onvoldoendes
Bart Verbruggen achtste Nederlandse doelman in twee jaar

Van Dijk was vol lof over de debutanten bij Oranje. “Kijk hoe de 2-1 tot stand komt. Dat is gewoon uitstekend”, aldus de kapitein. “Iedereen heeft gedaan wat hij kon. Na dat doelpunt neem je meer risico, maar dat was niet de bedoeling.”

Het belang van het duel met Griekenland, dat in Dublin met 2-0 won van Ierland, Maandag wordt nog groter, besefte ook Van Dijk. “We kunnen onze hoop koesteren. Als we naar het EK willen, moeten we daar resultaten boeken. Wij gaan er alles aan doen.”

Virgil van Dijk baalt van het verlies van Nederland tegen Frankrijk.
Virgil van Dijk baalt van het verlies van Nederland tegen Frankrijk. © ANP

Dit is de stand in de Nederlandse groep voor de EK-kwalificatie


Luister hier naar al onze voetbalpodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *