Man (32) huurt boottrailer in Akkrum maar brengt ‘m niet terug: voorwaardelijke werkstraf van 40 uur

[ad_1]

Een 32-jarige inwoner van Meppel is veroordeeld tot 40 uur taakstraf wegens fraude. De man huurde in Akkrum een ​​boottrailer en bracht deze vervolgens niet terug.

De politierechter bepaalde dat de Meppeler een deel van de schade moet vergoeden aan de eigenaar van de boottrailer. In totaal komt dit neer op iets meer dan 1.100 euro, inclusief het eigen risico en de gederfde inkomsten. De man huurde de boottrailer in september 2021 onder een valse naam en met een vervalst identiteitsbewijs.

De afspraak was dat hij de trailer ‘s avonds terug zou brengen, maar dat gebeurde niet. De aanhanger werd 2,5 maand later gevonden in Arnhem. Via sociale media werden beelden van de oplichter verspreid. Zo werd de verdachte opgespoord. De eigenaar had het kenteken van de auto van de man genoteerd.

Nummerplaat

Het kenteken stond op naam van de verdachte, maar bleek diezelfde avond nog aan iemand anders te zijn overgedragen. De Meppeler verklaarde tegenover de politie dat hij alleen maar had gereden. Omdat zijn auto een trekhaak had, vroeg iemand hem de aanhanger op te halen. Hij noemde een naam, maar de politie kon geen informatie over die persoon vinden.

Ook werd de verdachte door een medewerker van het bedrijf herkend als degene die de aanhangwagen had gehuurd. De zaak werd aanvankelijk geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). Door het starten van een zogenaamde artikel 12-procedure bij de rechtbank zorgde de eigenaar van de aanhangwagen ervoor dat het Openbaar Ministerie alsnog de opdracht kreeg de zaak aan de rechter voor te leggen. Omdat de zaak ruim twee jaar oud was, legde de rechter een voorwaardelijke straf op.

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *