Bart Verbruggen na ‘bitterzoet’ debuut onder de lat bij Oranje: ‘Dit smaakt naar meer’ | Nederlands voetbal

[ad_1]

Bart Verbruggen noemt zijn debuut voor het Nederlands elftal een jongensdroom die is uitgekomen. “Ik ben heel trots en heel blij dat ik dat mag meemaken”, zegt hij tegen de NOS. “Het is een beetje bitterzoet. Het is mijn grootste droom die uitkomt, maar tegelijkertijd Ben je teleurgesteld over het resultaat?.”

De doelman van het Engelse Brighton & Hove Albion scoorde in de zevende minuut al een doelpunt toen Kylian Mbappé hem van dichtbij te slim af was. “Hij handelde heel snel. Maar het maakt eigenlijk niet uit wie er voor me staat, ik wil alles tegenhouden. Het voelde onnodig dat we op achterstand kwamen, want we begonnen helemaal niet slecht.”

De 0-2 kwam na een klein uur spelen toen Mbappé zijn klasse onderstreepte met een ongeëvenaard schot. “Ook dat tweede doelpunt maakte hij heel mooi”, zegt Verbruggen met gevoel voor understatement. “Ik moet het nog een keer zien, maar hij draait zich om en schiet in de verre hoek. Dat was een mooie goal.”

Verbruggen is met zijn 21 jaar de jongste Nederlandse debutant sinds Jan van Beveren in 1967. “Ik heb iets over hem gehoord en gelezen. Het is een groot compliment dat ik op deze leeftijd mijn debuut mag maken. Dit smaakt naar meer.”

Keeperscarrousel

De keeperscarrousel bij Oranje draait al een tijdje op volle toeren. Sinds juni 2021, toen de laatste oefenwedstrijden voor het EK werden gespeeld, staan ​​er maar liefst acht verschillende doelmannen onder de Oranje lat.

Op 2 juni 2021 hield Tim Krul doel in de oefenwedstrijd tegen Schotland (2-2), waarna Maarten Stekelenburg de laatste oefenwedstrijd voor het EK tegen Georgië behield. Ook op het EK kreeg hij de voorkeur van bondscoach Frank de Boer. Toen De Boer plaats maakte voor Louis van Gaal als bondscoach leek Justin Bijlow de nieuwe vaste waarde van het Nederlands elftal te worden, maar door blessures kwam de Feyenoord-doelman slechts acht interlands in actie.

Naast Krul, Stekelenburg en Bijlow verdedigden ook Jasper Cillessen, Mark Fleks, Remko Pasveer en Andries Noppert de afgelopen twee jaar het Nederlandse doel. Met de 21-jarige Verbruggen is er inmiddels weer een nieuwe naam aan dat rijtje toegevoegd, terwijl er weer een nieuwe naam op de Nederlandse bank staat te popelen om zijn debuut te maken: Sparta-doelman Nick Olij zou zomaar nummer negen kunnen worden.

Lees ook
Verbruggen is nog maar 21 jaar oud, maar de doelman maakt vrijdagavond meteen zijn debuut tegen een absoluut topland. Een interview met het grootste keeperstalent van Nederland. “Ik denk dat ik er klaar voor ben.”

Dit is de stand in de Nederlandse groep voor de EK-kwalificatie


Luister hier naar al onze voetbalpodcasts[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *