Teun Kuilboer staat met zijn maatje Robert de Hoog op de set van ‘Sleepers’. ‘We zijn een soort getrouwd stel!’

[ad_1]

De serie ‘Sleepers’, die vorig jaar in première ging, was een van de meest bekeken titels op Videoland. Nu is er het vervolg. Teun Kuilboer (41) kruipt opnieuw in de huid van crimineel Willem.

Slapers komt uit de geest van acteur Robert de Hoog. Het verhaal is gebaseerd op het gerucht dat criminele organisaties jongeren naar de politieacademie zouden sturen om te infiltreren bij de politie. De Hoog speelt de detective en informant voor de onderwereld. Een dubbele hoed die hem steeds meer in de problemen brengt, mede dankzij partner Willem, die actief is als ‘fulltime crimineel’.

Kuilboer over zijn karakter: “Willem is heel opportunistisch. In werkelijkheid ben ik dat niet. In mijn eigen leven speel ik liever op safe, Willem helemaal niet.” Kuilboer is niet verrast door scènes die veel kijkers als intens kunnen ervaren. “Ik heb er eigenlijk wel plezier in, met het bloed bijvoorbeeld. In het echte leven zou ik nooit een lijk in stukken hakken”, zegt de acteur lachend. “Het is leuk om te spelen, niet intens. Vooral heel technisch omdat je met rekwisieten werkt.”

Bom

Het eerste seizoen van Slapers ging in première op 8 december 2022 en sloeg in als een bom. Het was een van de meest bekeken series op Videoland en hoorde volgens recensenten in het lijstje Mocro-maffia , Undercover En Het gouden uur . Ook deze misdaadseries van eigen bodem kregen veel lof. “Toen ik tijdens het maakproces van het eerste seizoen merkte wat ik allemaal met Robert kon doen, dacht ik: jeetje, dit zou echt wat kunnen zijn”, zegt Kuilboer.

Kuilboer was eerder te zien in films en series als Bon Bini Holland , Mannenharten En Novaja Zembla . Hij verscheen ook in 2011 De Heineken-ontvoering . Daar speelde hij Frans Meijer, een van de ontvoerders van Freddy Heineken en zijn chauffeur Ab Doderer. Kuilboer had er ook een rol in Goede Tijden Slechte Tijden En Volle maan .

Volgens de acteur komt het tijdens het werk goed van pas dat hij en De Hoog al jaren vrienden zijn. Ze ontmoetten elkaar in 2008 tijdens het filmen Huid, een Gouden Kalf-winnende film over een Nederlandse tiener die zich aansluit bij een skinheadbende. “Ik ben op de set met mijn maatje. Dit omvat ook gevechten tussen vrienden. We zijn een soort getrouwd stel!” Volgens Kuilboer is samenwerken als beste vrienden helemaal niet ingewikkeld. “We lachen vaak hardop, maar we zijn professioneel.”

Is er iets dat Kuilboer lastig vindt aan zijn rol in? Slapers ? “Ik vind heel emotionele, melancholische scènes stoer. Ze zijn moeilijker dan de rest.” Kuilboer heeft in zijn privéleven een emotionele tijd achter de rug. Eind juli overleed zijn vader Pim Kuiper op 76-jarige leeftijd. “Dat hij het tweede seizoen van Slapers Ik denk niet dat het zo moeilijk is als ik het niet kan zien. Natuurlijk zal het moeilijk zijn als mijn eerste kind eenmaal geboren is.”

Gewelddadig

Kuilboer moet hard lachen als hem wordt gevraagd wat zijn vader van het eerste seizoen vond. “Ik durf het bijna niet te zeggen, maar hij vond het heel gewelddadig. Hij zette het vervolgens uit, maar belde een week later toch. Toen vroeg hij: Teun, mogen we nog een aflevering kijken?”

Na zo’n heftige tijd rondom een ​​overlijden vindt Kuilboer het belangrijk om te focussen op de kleine dingen in het leven. “Zo’n turbulente periode kost veel energie. Robert wil heel graag een imperium opbouwen en ik steun hem daar graag in. Mijn ambitie ligt ook buiten de entertainmentwereld.” Waar moeten we die ambitie zoeken? Kuilboer: “Ervoor zorgen dat het leven een beetje prettig is. Denk aan borrelende koffie of een strandwandeling. Om bewust te zijn van het leven.” Bedoelt Kuilboer hiermee een afscheid van hem als acteur? “Nee, er komen nieuwe projecten.”

Slapers seizoen 2 is te zien op Videoland

[ad_2]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *